Samsung Galaxy S21 nu va avea camera sub ecran, iată de ce

Galaxy S21 1 1

Datorită faptului că Samsung a prezentat unul dintre cele mai remarcabile serii de telefoane din cadrul acestui an (Galaxy Note 20), ne face să trecem la următoarea generație a smartphone-urilor premium ale companiei, și nume Galaxy S21. Din ce știm, acesta va fi anunțat în primul trimestru al anului 2021, undeva între începutul și jumătatea lunii februarie.

Galaxy S21 a creat multe așteptări în rândul fanilor, deoarece se tot zvonește că va oferi un nou design, dar și pentru faptul că ar putea fi primul telefon al companiei Sud Coreene care va avea o cameră integrată cu totul sub ecran. Sună interesant, nu-i așa? Acest lucru ar permite utilizatorilor să beneficieze de un display dintr-o bucată, fără decupaje în el. Desigur, suntem conștienți și știm prea bine că o cameră poate fi implementată cu succes sub un ecran. Oppo deja a realizat câteva prototipuri funcționale, însă cu o calitate a pozelor oarecum mediocră, fapt ce ridică un semn de întrebare și ceva incertitudine din acest punct de vedere.

Citeste si:  Razr2: Motorola ne da intalnire pe data de 9 septembrie pentru a-l descoperi

O cameră poziționată sub ecran nu ar include prea multe sacrificii?

Galaxy S21 2

Nu știm cum a putea descrie mai bine, însă această idee a fost inspirată dintr-o părere a lui Ross Young, consilier la DSCC (Display Supply Chain Consultants). În opinia sa, poziționarea unei camere sub ecran pentru Galaxy S21 ar putea fi o idee rea deoarece ar implica un sacrificiu extrem de important, și anume calitatea pozelor dar și pentru tot ceea ce privește costul final, respectiv oferta.

Aprovizionarea componentelor pentru un număr atât de mare de dispozitive cu o cameră sub ecran ar fi complicată și în același timp extrem de costisitoare. Din acest punct de vedere, ne confruntăm cu două probleme care sunt destul de clare, și anume că Samsung ar trebui să suporte un cost de producție mult mai mare, cât și să accepte lipsa de disponibilitate a componentelor.

Este de la sine înțeles că riscul, desigur, nu merită asumat și, prin urmare, Samsung nu va folosi o cameră integrată sub ecran pe Galaxy S21 .

Citeste si:  Instagram Dark Mode, cum il activezi?

Cu toate acestea, în cazul în care conceptul avansează conform așteptărilor și dacă se vor face îmbunătățirile necesare pentru creșterea calității imaginii, costurile vor fi reduse și procesul de producția va fi optimizat, este posibil să-l vedem pe Galaxy S22, a cărei sosire va avea loc în anul 2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
macOSBigSur

Apple lansează versiunea beta public pentru macOS Big Sur

Next Article
sony casque wh 1000xm4 1

Sony oficializeaza WH-1000XM4, succesorul regelui castilor cu reducere a zgomotului activ

Related Posts