ReviewŞtiriTelefoane

Samsung Galaxy S23+ Review în limba romană

Astăzi vă prezentăm Samsung Galaxy S23+ Review, părerile noastre, pro şi contra le veţi putea vedea în cele ce urmează… Samsung a lansat la începutul anului 2023 un nou model din seria Galaxy. Samsung Galaxy S23+ aduce o serie de îmbunătățiri semnificative față de S22+. Printre componentele care beneficiază de un upgrade se numără procesorul, camera selfie și bateria.

Design

Samsung Galaxy S23+ Review
Samsung Galaxy S23+ Review

Telefonul are un ecran generos de 6.6 inch pe diagonală, însă dimensiunile sale nu îl fac dificil de utilizat. Spre deosebire, S23 Ultra poate fi mai greu de manevrat pentru majoritatea utilizatorilor. Bineînțeles, nu putea lipsi nici rezistența la praf și apă, S23+ încadrându-se în standardul de protecție IP68 în această privință.

Spatele are un design minimalist, cele 3 module rotunde ale camerei fiind dispuse vertical. Competitorii direcți ai acestui model, cum ar fi Oppo Find X6 Pro, au în general camere ce ies mai mult în evidență.

Deși marginile plate ale telefonului nu sunt ideale pentru toată lumea, trebuie să admitem că îi conferă un plus la capitolul aspect.

Finisajele sunt de foarte bună calitate, lucru care se observă dacă ne uităm cu atenție la butoane și portul USB. Pentru protecție, atât pe spatele telefonului cât și pe ecran găsim un strat de sticlă Gorilla Glass Victus 2.

Samsung Galaxy S23+ cântărește 196 de grame, fiind astfel mai ușor decât un iPhone 14 Pro. Din punct de vedere al confortului în utilizare, este alegerea ideală dintre modelul standard și Ultra.

Ecran

Samsung Galaxy S23+ Review

Ecranul de 6.6 inch diagonală este la fel ca pe S23. Rezoluția sa este de 1080p, semnificativ mai mică decât cea oferită de S23 Ultra (1440p), însă pentru cei care nu sunt foarte pretențioși este mai mult decât suficient.

Rata de refresh de 120 Hz permite afișarea unei imagini mai fluide, în special când vine vorba de navigarea pe internet.

Display-ul este lizibil chiar și în zile însorite, luminozitatea acestuia fiind crescută automat atunci când este necesar. Funcția HDR10+ este, de asemenea, suportată.

Performanțe

Samsung a renunțat la propriile sale chipuri Exynos, în favoarea utilizării unei singure versiuni de chip la nivel global, și anume Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Același chip de top, cu diferențe minime, îl regăsim și pe Xiaomi 13 Pro și OnePlus 11.

Samsung Galaxy S23+ Review

Spre suprinderea nimănui, telefonul rulează perfect în multitasking, așa că nu veți avea probleme în jonglarea cu aplicații sau cu diverse jocuri.

Ce este surprinzător la capitolul hardware, însă, este faptul că telefonul nu se încălzește semnificativ nici măcar în jocuri solicitante din punct de vedere al resurselor. Singurul caz în care S23+ pare să se încălzească este atunci când telefonul se află la încărcat și este folosit pentru jocuri în același timp.

Lăsând puterea de procesare la o parte, trebuie să știți că există două variante în ceea ce privește memoria de stocare. Aveți de ales între 256 GB și 512 GB, însă țineți cont că nu veți putea extinde spațiul de stocare cu ajutorul unui card microSD.

Ambele versiuni de mai sus includ 8 GB memorie RAM. Chiar dacă poate părea o valoare ”la limită” pentru un smartphone de top, este demn de menționat faptul că în testele practice s-a dovedit a fi mai mult decât e necesar pentru o utilizare fluentă, indiferent de aplicațiile sau jocurile rulate.

Software

Samsung Galaxy S23 Plus vine cu Android 13 preinstalat și interfața One UI 5.1 aplicată de către Samsung. Producătorul promite 4 ani de actualizări ale sistemului de operare Android și 5 ani în ceea ce privește actualizările de securitate. Acest lucru ne face să credem că telefonul va putea fi folosit fără probleme mulți ani de la achiziție.

Interfața software OneUI 5.1 aduce noi funcționalități sistemului de operare Android și în general este bine optimizată. Veți găsi multiple moduri de a economisi baterie, setări adiționale de personalizare, dar și aplicații Samsung care rulează extrem de bine, cum ar fi browser-ul nativ.

Camera

Camera frontală folosește un senzor de 12 MP (comparativ cu 10 MP pe S22+). Diafragma acesteia este de f/2.2 (nicio schimbare la acest capitol față de modelul Plus anterior). Camera este capabilă să înregistreze video 4K cu 60 de cadre pe secundă.

Pe spate sunt incluse 3 camere: o cameră ultra wide de 12 MP, una wide-angle de 50 MP și una telephoto de 10 MP (cu zoom optic 3x).

Atât camera frontală cât și cele de pe spate fac fotografii clare și luminoase, chiar și pe în condiții de iluminare redusă.

Procesarea software a imaginilor este vizibil îmbunătățită pe S23+ față de modelul din seria Plus anterior. S22 Plus avea tendința de a procesa cu exces de zel pozele, cu precădere în ceea ce privește funcția sharpness (de amplificare a detaliilor). Acest lucru nu mai este vizibil în cazul lui S23+. Fotografiile par acum mai luminoase, iar tonurile de culoare sunt mai naturale. Acest lucru se observă mai ales în reproducerea mai fidelă a tonurilor de culoare ale pielii.

Comparativ cu pozele efectuate de un S22 Plus, imaginile sunt mai detaliate, în mare parte mulțumită camerei cu zoom optic 3X.

O altă veste bună este că acum puteți filma video la rezoluție 8K cu până la 30 FPS. S22+ este capabil să înregistreze la această rezoluție doar 24 de cadre pe secundă, insuficient pentru pasionați. În plus, imaginile video surprinse sunt acum mai stabile, mulțumită stabilizării software integrate.

Baterie

Așa cum menționam la începutul articolului, bateria este una dintre componentele care au primit un mic upgrade anul acesta. Capacitatea bateriei este de 4700 mAh, telefonul obținând o autonomie foarte bună, având în vedere rezoluția 1080p a ecranului și eficiența energetică a chip-ului. La acest capitol cel puțin, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 se dovedește a fi o variantă mai bună decât Exynos.

Samsung Galaxy S23+ Review

De fapt, dintre toate cele 3 variante ale S23, acesta ar părea cel care câștigă la capitolul autonomie. Mai exact, puteți utiliza fără grijă telefonul intensiv timp de întreaga zi, fără ca acesta să se descarce. Se poate obține și o durată de viață a bateriei de circa doua zile, însă pentru asta va trebui să folosiți probabil modul ”Economisire baterie” și să renunțați la diverse funcții atunci când nu le folosiți (WiFi, locație, Always-On-Display etc.).

Toate cele 3 modele S23 din serie se încarcă de la 0% la 100% în aproximativ 1 oră și jumătate. În situațiile în care vă grăbiți, puteți încărca bateria doar pe jumătate în 30 de minute. Pentru asta veți avea nevoie de un încărcător de 45 W, care nu este inclus în cutie.

Concluzie

Samsung Galaxy S23+ Review

Chiar dacă S23+ nu este cel mai bun de pe piață într-o anumită privință, este un telefon foarte bine construit și oferă performanțe excelente. Pentru cei foarte pretențioși, care își doresc un ecran cu rezoluție mai mare sau camere de calitate mai ridicată, S23 Ultra este însă o alternativă ce trebuie luată în considerare.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button