ŞtiriTelefoane

Samsung Galaxy S23 și S23+ oficiale: diferența este de dimensiune

Tot astăzi cunoaștem oficial celelalte două modele ale noii serii premium de la Samsung, Galaxy S23 și Galaxy S23+.

Ambele sosesc cu aceleași specificații și caracteristici, dar diferența este în dimensiunea… a ecranului, a bateriei și chiar în capacitatea unei variante.

Atribute comune pentru Galaxy S23 și Galaxy S23+

Vedeta seriei este Galaxy S23 Ultra, dar „frații” săi mai puțin avansați au și atribute care îi pot face să aibă succes pe piață. Să începem cu „inima”; atât modelul de bază, cât și Plus au aceeași versiune personalizată a Snapdragon 8 Gen 2 , ca și în cazul celui mai avansat model. În aceeași măsură, sunt echipate și cu o cameră de vapori de răcire care împiedică bornele să atingă temperaturi foarte ridicate.

Articole de interes:

Samsung Galaxy S23
Samsung Galaxy S23

Pe de altă parte, seria Galaxy S23 este prima care integrează Corning Gorilla Glass Victus 2 care, conform mărcii, oferă o durabilitate mai mare pentru utilizare pe termen lung.

Pe partea optică, Galaxy S23 și S23+ au o cameră triplă din spate cu un senzor primar de 50 de megapixeli, completat de un unghi ultra-larg de 12 megapixeli și un senzor telefoto cu rezoluție de 10 megapixeli și zoom optic 3x.

Evidențiați pentru faptul că marginea de contur a fost îndepărtată, ceea ce schimbă semnificativ designul ambelor modele. Mai mult: potrivit Samsung, camera din spate a celor două modele oferă acum și o calitate îmbunătățită a imaginii.

Pe față, acestea afișează aceeași cameră de 12 megapixeli ca și cel mai avansat model, care include noua focalizare automată mai rapidă și tehnologia Super HDR de la Samsung, care vă permite să capturați fotografii și videoclipuri de mai bună calitate, trecând de la 30 la 60 de cadre pe secundă.

Ambele modele rulează chiar și sistemul de operare Android 13, sub noua interfață One UI 5.1, pe lângă faptul că au protecție Samsung Knox end-to-end pentru a asigura securitate și confidențialitate totală pentru utilizatori.

Nu în ultimul rând, atât Galaxy S23, cât și Galaxy S23+ vor fi, de asemenea, eligibile pentru patru ani de actualizări ale sistemului de operare și cinci ani de upgrade de securitate.

Samsung Galaxy S23
Samsung Galaxy S23

Diferențele dintre două terminale aproape „gemene”.

Acum să trecem la diferențele de dimensiune. Începem cu cel mai simplu. Doar modelul de bază va avea o variantă cu 128 GB de stocare internă. Atât Galaxy S23+, cât și modelul mai avansat Ultra au configurații cu stocare începând de la 256 GB .

De asemenea, în baterie ei indică diferențe semnificative. Galaxy S23 este echipat cu o baterie de 3.900 mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 25 de wați. Modelul Plus este alimentat de o baterie de 4.700 mAh cu încărcare rapidă de 45 de wați, la fel ca Galaxy S23 Ultra.

Și bineînțeles, desigur, ecranul. Modelul Plus își ridică numele cu un panou de 6,6 inchi, în timp ce modelul de bază rămâne la 6,1 inchi. Ambele ecrane sunt AMOLED, oferă rezoluție Full HD+ și o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Samsung Galaxy S23 și S23+ oficiale
Samsung Galaxy S23 și S23+ oficiale

Doar 28 de grame separă cele două modele ca greutate, Galaxy S23+ înregistrând 196 de grame, iar modelul de bază 168 de grame.

Prețul și disponibilitatea Samsung Galaxy S23 și Galaxy S23+

Ca și în cazul Galaxy S23 Ultra, terminalele rămase din noua serie premium Samsung vor fi, de asemenea, disponibile în magazine începând cu 17 februarie .

Aceasta este lista de prețuri in precomanda pe eMAG:

Samsung Galaxy S23+

  • 512 GB – 5449 lei
  • 256 GB – 5449 lei

Samsung Galaxy S23

  • 256 GB – 4199 lei
  • 128 GB – 4199 lei

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button