ŞtiriTelefoane

Samsung Galaxy S23 Ultra este oficial şi nu dezamăgeşte

Samsung tocmai a dezvăluit oficial unul dintre cele mai așteptate smartphone-uri ale anului: Galaxy S23 Ultra.

Axat pe performanță, fotografie și durabilitate, modelul nu dezamăgește ca super smartphone Android. Să-l cunoaștem în detaliu.

Performanță asigurată de o versiune personalizată de Snapdragon 8 Gen 2

Zvonurile au avansat deja și acum în evenimentul Unpacked este confirmat. Întreaga nouă serie Galaxy S23 este echipată cu o versiune personalizată a celui mai recent procesor high-end de la Qualcomm.

Articole de interes:

Mai precis, forța motrice a modelelor este exclusiv „Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy”. Gigantul sud-coreean renunță la procesorul Exynos, astfel încât utilizatorii Galaxy din întreaga lume să poată îmbrățișa experiența Qualcomm optimizată de Samsung.

Potrivit TM Roh, președinte și șeful Mobile eXperience Business al mărcii, „redefinim ceea ce pentru noi este vârful de performanță prin fuziunea puterii și a inovației de durată în dispozitive cu mai puțin impact asupra mediului”.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung garantează că această versiune personalizată a procesorului crește autonomia lui Galaxy S23 Ultra cu 20%, în ciuda faptului că integrează aceeași baterie de 5.000 mAh ca modelul anterior, precum și același suport pentru încărcare rapidă la 45 de wați. .

Mai mult: performanța grafică a lui Galaxy Ultra S23 a crescut și ea cu 40%, iar performanța în Inteligența Artificială este, de asemenea, îmbunătățită cu aproximativ 40%.

De altfel, Samsung a garantat că modelul este dotat cu mai multă tehnologie de Inteligență Artificială pentru a gestiona întregul sistem, astfel încât echipamentul să fie mai eficient în performanță, desigur, precum și în consumul de energie.

Samsung Galaxy S23 Ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra

Pentru fanii jocurilor, există o surpriză plăcută. Noul Ultra are suport pentru tehnologia Ray Tracing, în timp real. Rezultat: scenariile sunt mai realiste, deoarece această tehnologie simulează și urmărește fiecare rază de lumină.

De remarcat este și noua cameră de vapori de răcire – prezentă în toate modelele din noua serie – care este acum mai mare și asigură că smartphone-urile Galaxy S23 vor fi întotdeauna la temperatura potrivită, chiar și atunci când se confruntă cu cele mai solicitante sarcini.

Fotografie: mai mulți megapixeli, modul Nightography și aplicația Expert RAW

Un alt pariu foarte explicit al lui Galaxy S23 Ultra este „vena sa fotografică”. Să începem cu elementele de bază: configurația camerei din spate cvadruplă include senzorul HP2 proprietar de 200 de megapixeli al mărcii, un senzor cu unghi ultra-larg de 12 megapixeli și doi senzori telefoto cu rezoluție de 10 megapixeli, unul care oferă zoom optic 3x și altele care oferă zoom optic de 3x, un mega zoom optic de 10x .

Dar cei care cred că singura atracție este upgrade-ul rezoluției senzorului primar se înșală. Acest senzor HP2 folosește pixel binning (sau grupare pixeli) pentru a asigura mai multe niveluri de procesare de înaltă rezoluție într-o singură trecere.

Samsung Galaxy S23 Ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra

Acum să vorbim despre modul Nightography care vă permite să faceți fotografii de calitate în condiții de lumină scăzută.

Imaginile realizate în lumină slabă sunt acum corectate de un nou algoritm de procesare a semnalului de imagine, bazat pe tehnologia Inteligenței Artificiale, care îmbunătățește detaliile și asigură culori naturale.

Pentru utilizatorii care au nevoie de fotografie la nivel profesional, există acum aplicația Expert RAW. Această aplicație vă permite să fotografiați și să editați imaginile capturate atât în ​​format JPEG, cât și în format RAW, la fel ca în cazul unei camere DSLR.

Mai mult, alte caracteristici noi ale camerei includ un stabilizator optic de imagine care prezintă, conform mărcii, „de două ori amplitudinea în toate direcțiile”, capacitatea de a înregistra video 8K la 30 de cadre pe secundă și chiar noua funcție de înregistrare audio 360 a Galaxy Buds2 Pro care vă permite să creați sunet multidimensional.

Un ultim punct culminant în departamentul optic pentru camera frontală de 12 megapixeli a lui Galaxy S23 Ultra, care are acum o nouă focalizare automată care este cu aproximativ 60% mai rapidă și dispune de tehnologia Super HDR a mărcii care vă permite să treceți de la 30 la 60 de cadre pe secundă, ambele in foto si video.

Durabilitate: Utilizarea materialelor reciclate și a actualizărilor sistemului de operare timp de 4 ani

Samsung Galaxy S23 Ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra

Sustenabilitatea este un cuvânt cheie pentru Samsung, care intenționează să înregistreze 0% emisii de carbon în următorii ani. Pentru a atinge acest obiectiv, marca a inclus material reciclat în construcția noii sale linii premium Galaxy S23, și anume plastic colectat de pe fundul mării, precum și plase de pescuit.

Dar nu se oprește aici. Pentru a asigura o longevitate mai mare a produsului, noua serie Galaxy S23 va avea patru ani de actualizări ale sistemului de operare și cinci ani de actualizări de securitate .

Vă lăsăm acum un scurt rezumat al principalelor specificații tehnice:

  • Procesor: Platformă mobilă Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy
  • RAM: până la 12 GB
  • Stocare: până la 1 TB
  • Camera spate: 200 MP + 12 MP + 10 MP + 10 MP
  • Ecran: 6,8 inchi, QHD+, 120 Hz
  • Baterie: 5.000 mAh, încărcare rapidă 45 wați
  • Greutate: 234 grame

Prețul și disponibilitatea Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra a fost prezentat astăzi, la nivel global, iar pe 17 februarie va ajunge pe rafturile magazinelor din întreaga lume.

În ceea ce privește prețurile, tabelul recomandat pentru vânzarea publică este următorul:

  • 6449 lei pe eMAG
  • 6449 lei pe eMAG
  • 7899 lei pe eMAG

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button