ŞtiriTelefoane

Samsung Galaxy S23 Ultra va avea un Snapdragon 8 Gen 2 overclockat

Galaxy S23 Ultra tocmai a apărut în baza de date de referință Geekbench. Acest lucru ne permite să descoperim că smartphone-ul va fi livrat cu o versiune destul de specială a cipul Snapdragon 8 Gen 2.

Pentru context, frecvențele cipurilor Snapdragon 8 Gen 2 folosite de Samsung în Galaxy S23 Ultra sunt de 3,36 GHz pentru nucleul principal, 2,80 GHz pentru nucleele de performanță și 2,02 GHz alte nucleele de performanță. Pe de altă parte, frecvența oficială a nucleului principal al Snapdragon 8 Gen 2 anunțată de Qualcomm este de 3,1872 GHz.

Articole de interes:

Astfel, procesorul va fi overclockat, dar se pare că nu va fi singurul. GPU -ul Adreno 740 ar trebui, de asemenea, mărit de la 680 MHz la 719 MHz. Nu știm deocamdată dacă aceste cipuri vor avea alt nume sau dacă pur și simplu se vor numi Snapdragon 8 Gen 2.

Qualcomm susține că procesorul lui Snapdragon 8 Gen 2 este cu 35% mai rapid decât predecesorul său de 8 Gen 1, iar GPU-ul este cu 25% mai rapid. În plus, GPU-ul are și capabilități de ray tracing. Această nouă versiune a cipului, în prezent exclusivă pentru Galaxy S23 Ultra, ar trebui să fie semnificativ mai rapidă având în vedere overclock-ul. Cu toate acestea, este dificil de determinat cât de repede va fi în scenarii reale.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button