Pe lângă Galaxy Z Flip 4, Galaxy Watch 5 și 5 Pro, dar și Galaxy Buds 2 Pro, Samsung a dezvăluit totul despre Galaxy Z Fold 4, noul său smartphone pliabil de ultimă generație. Acesta din urmă oferă foarte puține modificări în comparație cu predecesorul său, dar aduce totuși unele evoluții binevenite.

Galaxy Z Fold 4 isi schimba formatul si devine mai rezistent

După cum au sugerat scurgerile în ultimele luni, Galaxy Z Fold 4 beneficiază de un format nou, mai mare. Ecranul extern are astfel un raport de 23:9, față de 24.5:9 pe Fold 3, iar ecranul intern este la 6:5 față de 5:4 . Smartphone-ul este așadar mai puțin înalt și puțin mai lat. Dispozitivul are și o balama nouă, mai compactă, care promite să îmbunătățească rezistența smartphone-ului cu 10%, pe lângă faptul că face ca linia de pe ecran să fie mai puțin vizibila.

Samsung lansează Galaxy Z Fold 4

Când este pliat, Galaxy Z Fold 4 măsoară 67,1 mm lățime, 15,8 mm grosime și 155,1 mm lungime. Când este desfășurat, smartphone-ul are o lățime de 130,1 mm, o grosime de 6,3 mm și va cântări 263 de grame. Smartphone-ul este încă certificat IPX8 pentru rezistența la apă și folosește două difuzoare stereo AKG. Restul design-ului rămâne același, există încă un ecran principal AMOLED de 6,7 inchi 120 Hz și un ecran extern AMOLED de 6,2 inci 120 Hz. O bară de activități este acum disponibilă pentru a naviga mai ușor între mai multe aplicații.

Samsung lansează Galaxy Z Fold 4

Pe partea foto, găsim o configurație de cameră triplă pe spate, cu un senzor principal GM5 de 50 MP , la fel ca pe Galaxy S22. Este susținut de un senzor cu unghi ultra-larg de 12 MP, precum și de un teleobiectiv de 12 MP care oferă zoom optic 3X . Partea selfie este încă asigurată de un senzor de 10 MP pe ecranul extern și nu de un senzor de 4 MP plasat sub panoul din interiorul smartphone-ului.

Galaxy Z Fold 4 devine in cele din urma mai puternic si are o autonomie mai mare

Principala noutate a lui Galaxy Z Fold 4 este procesorul său, un Snapdragon 8+ Gen 1 de la Qualcomm. Acest cip are avantajul de a fi fabricat de TSMC mai degrabă decât de Samsung, ceea ce îi permite să fie mai eficient din punct de vedere energetic. Prin urmare, Galaxy Z Fold 4 ar trebui să fie mai autonom decât predecesorul său, în ciuda unei baterii identice.

Samsung lansează Galaxy Z Fold 4

Într-adevăr, vom găsi la amandoua un acumulator de doar 4400 mAh, compatibil cu încărcare rapidă de 25 W cu fir și 15 W wireless. Am fi sperat că prin modificarea balamalei, Samsung ar fi mărit dimensiunea bateriei așa cum a făcut cu Galaxy Z Flip 4.

Pret si disponibilitate

Galaxy Z Fold 4 este disponibil pentru precomandă până pe 25 august la același preț ca predecesorul său, după care va fi disponibil de la toți retailerii obișnuiți din 26 august 2022. Costă 1799 de euro pentru versiunea cu 12 GB RAM. și 256 GB spațiu de stocare și 1919 euro cu 512 GB spațiu de stocare. O versiune cu 1 TB de stocare este oferită și exclusiv pe site-ul oficial la 2159 euro. Vor fi disponibile trei culori: negru, fildeș și antracit.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns