Samsung pregătește un Galaxy A cu ecran pliabil pentru 2024

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
3 Min
Samsung pregătește un Galaxy A cu ecran pliabil pentru 2024

Prețul smartphone-urilor cu ecran pliabil este încă foarte mare. Dar se pare că Samsung intenționează să prezinte un model accesibil în 2024. Prețul ar fi mai mic de 1 milion de woni, sau în jur de 740 de euro. Smartphone-ul ar putea integra chiar și oferta de gamă medie a producătorului Galaxy A. Scopul este de a obține un avantaj în competiție.

Este aproape o situație de monopol. Samsung deține 90% din piața globală de smartphone-uri pliabile. Singura problemă: această piață este încă extrem de slabă. Dar crește în fiecare an. Iar prognozele sugerează că aceasta va crește foarte rapid în următorii ani. Cum? Prin scăderea prețului desigur. Astăzi, un smartphone pliabil costă cel puțin 1200 de euro (acesta este prețul lui Galaxy Z Flip 3 când a fost lansat).

Cotidianul coreean online ETNews a publicat un articol în care susținea că Samsung dezvoltă un smartphone pliabil care va avea un preț mult mai mic decât linia Z de astăzi. Aceasta corespunde unei scăderi de 25% față de prețul coreean al Galaxy Z Flip 3 (și 50% față de Galaxy Z Fold 3 ).

Samsung va lansa un telefon pliabil la pret mic in 2024

Scăderea ar fi atât de puternică încât Samsung ar lua în considerare chiar integrarea acestui smartphone în gama Galaxy A. Nu ar fi foarte surprinzător, în măsura în care Galaxy A sunt urmate de Galaxy S (la fel de mult ca performanță, funcționează ca materiale). Într-adevăr, potrivit ETNews, acest viitor smartphone pliabil la preț accesibil ar fi lipsit de unele funcții disponibile în modelele high-end. Nu este citat niciun exemplu, dar ne gândim în special la încărcarea rapidă, rata de reîmprospătare de 120 Hz sau ecranul extern.

Cele mai recente informații din mass-media coreeană ofera data lansării. Se pare că Samsung vizează o lansare comercială în 2024. Sau peste doi ani. De ce o astfel de întârziere atunci când smartphone-urile pliabile există deja? Pentru că ci doi ani ar permite Samsung să creeze un ecran pliabil mai ieftin și să recupereze costurile de cercetare și dezvoltare pe „balama”, de exemplu. Cu toate acestea, chiar dacă pare o întârziere interminabilă, este probabil ca Samsung să fie totuși primul care va lansa un smartphone pliabil „la preț accesibil”. Și așa cum spunem: „primul venit, primul servit”.

[SURSA]

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.