ŞtiriTelefoane

Seria Samsung Galaxy S23 ar putea avea conexiune prin satelit precum iPhone 14

În urmă cu câteva luni, Apple a lansat o funcție revoluționară în viața noastră cu seria iPhone 14. Apple a anunțat că noua serie iPhone 14 poate fi conectată la sateliți răspândiți pe orbită terestră joasă pentru comunicații de urgență. Se pare că Samsung va aduce o funcție similară în viitoarea serie Galaxy S23 .

Funcția de satelit de pe iPhone 14 poate veni și pe Galaxy S23

Articole de interes:

Potrivit știrilor raportate, Samsung lucrează cu Iridium Communications pentru utilizare în situații de urgență. Sistemul de comunicații prin satelit al lui Galaxy S23 va fi realizat prin cei 66 de sateliți ai lui Iridium pe orbită terestră joasă. Datorită acestor sateliți, va fi asigurată căutarea vocală și comunicarea de date. Pe de altă parte, se afirmă că Samsung lucrează cu Iridium la această caracteristică timp de doi ani.

Samsung Galaxy S23

La rândul său, Apple lucrează cu Global Star pentru a oferi conectivitate prin satelit pe seria iPhone 14. Huawei, o altă companie care oferă această caracteristică, folosește sateliți Beidou pentru seria Mate 50 Pro.

Sursa știrii mai precizează că Galaxy S23 va putea partaja mesaje text, comunicații vocale și imagini de dimensiuni reduse prin intermediul comunicațiilor prin satelit, dar din cauza naturii conexiunii prin satelit, o conexiune de mare viteză nu este pusă în discuție acum. În plus, nu este clar dacă serviciul de legătură prin satelit va fi disponibil în toate țările. Apple a făcut ca conexiunea prin satelit de pe iPhone 14 să fie disponibilă numai în Canada și SUA.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button