SpaceX a pus capăt problemei de accesibilitate obținând aprobarea crucială din partea Agenției Federale de Comunicații pentru a utiliza serviciul de internet prin satelit Starlink în mișcarea vehiculelor, navelor și aeronavelor.

SpaceX a primit o nouă aprobare de la Federal Communications Board (FCC) pentru Starlink, care oferă servicii de internet din spațiu. Conform noii autorizații de la FCC, serviciul de internet Starlink poate fi utilizat acum în vehiculele în mișcare, eliminând astfel problema de mobilitate a sistemului.

Starlink este acum mult mai accesibil

Starlink oferea deja acces la internet utilizatorilor săi printr-o antenă sau o stație de sol portabilă. Cu toate acestea, ambele sisteme nu au putut fi folosite în timpul deplasării, așa că a trebuit să instalați modelul de stație într -un loc fix unde ați fi mers. În martie anul trecut, SpaceX a depus o cerere pentru utilizarea serviciului de internet pentru vehicule in miscare către FCC. Recent, odată cu declarația făcută de FCC, cererea SpaceX a fost aprobată prin afirmarea că este în interes public.

De fapt, Starlink începuse să-și extindă amprenta terestră fără să aștepte decizia FCC. Ca urmare, antene-receptoare au început să fie instalate la stațiile Tesla Supercharger și a fost adăugat la sistem un nou serviciu Premium de 500 USD pe lună. Pe de altă parte, un pas important a fost făcut recent prin stabilirea de parteneriate cu Delta și Hawaiian Airlines pentru a oferi servicii de internet în avioane.

Odată cu noua aprobare FCC, accesibilitatea Starlink va crește semnificativ. Datorită reglementărilor, serviciul SpaceX va fi disponibil pe multe vehicule în mișcare, cum ar fi nave, mașini, trenuri și multe altele. Prin urmare, acest obstacol important în fața accesului utilizatorilor la internetul global va fi înlăturat. Putem spune că acum creșterea numărului de utilizatori Starlink se va accelera odată cu evoluțiile.

Starlink este într-o poziție de inițiativă constând din mii de sateliți ai SpaceX plasați pe orbită joasă. Această idee, care a apărut odată cu promisiunea de a accesa internetul de oriunde în lume în orice moment, este una dintre ideile importante ale lui Elon Musk. Starlink oferă servicii de internet activ cu peste 2400 de sateliți, are peste 400 de mii de utilizatori. Dacă doriți să utilizați Starlink acum, trebuie să plătiți 599 USD pentru kitul de instalare necesar și o taxă lunară de 110 USD.

[SURSA]

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns