Serviciul de streaming audio Google Play Music va fi închis

google play music hero 1024x732 1

Astăzi, Google a anunțat perioada în care Play Music se va închide. Accesul va fi revocat în septembrie mai întâi pentru utilizatorii din Noua Zeelandă și Africa de Sud, iar mai târziu, spre octombire, în alte regiuni. Luna decembrie va fi cea care va culmina cu închiderea definitivă a serviciului, deoarece nimeni nu va mai putea folosi aplicația. De altfel, începând cu această lună, Google nu mai acceptă plățile pe platformă, de orice fel ar fi acestea.

Această mișcare face parte din planul companiei pentru a face ca serviciul YouTube Music să crească și mai mult în popularitate (mai ales dat fiind faptul că va înlocui complet Google Play Music). Doar cu câteva luni în urmă, a permis utilizatorilor, în cazul în care au această dorință, să-și transfere toate playlist-urile, albumele, piesele, recomandările și orice alt conținut către noul serviciu de streaming pentru muzică.

Google a promis că va oferi mai multe avertizări pe parcursul timpului, astfel încât să înștiințeze pe cât mai mult posibil toți utilizatorii despre noua schimbare care va să vină. Desigur, până atunci poți să folosești fără griji Play Music, iar dacă achiziționezi un dispozitiv cu Android 10 vei observa că YouTube Music este deja preintalat pentru a face migrarea mult mai simplă.

Citeste si:  Google a lansat ultima versiune beta publică pentru Android 11

Dacă nu știai, Play Music este un serviciu de streaming audio și podcasturi deținut de Google. În primă fază, a fost anunțat pe data de 10 mai 2011 și, inițial, a fost accesibil doar pe bază de invitații beta. În cele din urmă, s-a răspândit și în rândul utilizatorilor obișnuiți pe 16 noiembrie 2011.

În schimb, pentru ceea ce ține de proaspătul YouTube Music, 12 noiembirie 2015 a fost data la care s-a anunțat sosirea lui. De atunci a tot fost îmbunătățită și oferă o groază de funcții precum răsfoirea melodiilor și videoclipurilor muzicale, respectiv a podcast-urilor pe YouTube, cataloage pe genuri, recomandări, ș.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
honor magic watch 2 1200x655 1

Smartwatch Honor MagicWatch 2 46mm la un pret de doar 112 euro

Articolul următor
microsoft teams compliance.compressed

De acum, conferințele de pe Microsoft Teams vor suporta 20,000 de participanți

Postări Asemănatoare
Total
0
Share