Orange Romania este la ora actuala un operator GSM important de pe piata locala. Inainte de Orange am avut Dialog, un brand gestionat de Mobil Rom. Orange ofera clientilor si acces la o retea moderna, cu date mobile de calitate si conexiuni stabile de pe orice terminale. Accesarea datelor mobile de la Orange se poate face fie printr-un abonament de voce, dar si prin cartele PrePay. Ofertele de abonament au date mobile incluse, la fel si extraoptiunile din portofoliul actual al companiei de telefonie mobila.

Datele mobile nu pot fi accesate in lipsa unor Setari internet Orange corecte, pe care operatorul le ofera atat pe pagina oficiala, cat si la cumpararea oricaror SIM-uri-un SMS este generat automat la activarea fiecarui SIM nou si utilizatorul poate configura in doi pasi simpli datele mobile de pe telefon. SMS-ul poate fi solicitat si gratuit direct pe pagina Orange, la Setari Telefoane. Se introduce numarul de telefon si se selecteaza tipul telefonului. Se asteapta SMS-ul, se introduce codul PIN 0 sau 0000. Se salveaza mesajul si se reporneste terminalul pentru instalarea si activarea setarilor de internet.

Te poate interesa si:

Totusi, daca nu vrei sa parcurgi acesti pasi si vrei o modalitate mai simpla de a activa noile Setari internet Orange poti parcurge pasii descrisi in randurile ce urmeaza. Tine minte ca vei avea nevoie de un dispozitiv care nu a fost Rootat si care are sistem de operare Stock asupra caruia nu s-a intervenit deloc.

Orange

Cum se seteaza corect telefonul cu Android sau iOS: Setari internet Orange

  • Pentru posesorii de telefoane cu sistem de operare Android– mergem in Setari, Wireless si Retele, Conexiuni, Retele Mobile. Daca avem dual-SIM selectam SIM-ul care ne intereseaza si Numele punctelor de acces. Se editeaza cele existente sau se genereaza un APN nou apasand pe + din meniul dreapta sus. Se completeaza Nume serviciu-Orange, APN-net, restul campurilor raman necompletate la PrePay si abonamente voce. Se completeaza, daca nu e deja completat, MCC-ul cu 226 si MNC-ul cu 10. Daca e vorba de Wap Unlimited si abonamente se completeaza APN-wap si Proxy 62.217.247.252 cu Port 8799, Nume utilizator wap, Parola wap. La abonamente de date APN-ul e internet. Se salveaza noul APN sau APN-ul editat cu ajutorul meniului cu trei puncte verticale dreapta sus. Se da un restart la terminal si se verifica noua conexiune, dupa ce a fost selectat APN-ul corect in prealabil;
  • Pentru posesorii de telefoane cu sistem de operare iOS– accesam Setari, Configurare, Conexiune Celulara, Retea celulara date, ne asiguram ca avem bifat conexiunea de date. Completam fix aceleasi APN-uri si date legate de MNC, MCC, Proxy si Port, Nume utilizator si parola ca la sistemele de operare Android. Salvam totul, selectam APN-ul corect, dam restart la telefon si testam setarile activand datele si intrand pe internet din browserul preferat sau din cel preinstalat pe telefon.

Daca totul a fost respectat intocmai noile Setari internet Orange sunt deja active si va puteti bucura de un browsing de pe telefonul mobil la viteze foarte bune. In cazul in care tot nu functioneaza internetul verificati daca aveti o extraoptiune activa, daca aveti un abonament activ cu date sau abonament de date, discutati cu un reprezentant al companiei pentru verificari.

Setarile prezentate in articolul de mai sus au fost testate si functioneaza atat timp cat sunt introduse corect si terminalul suporta datele mobile si SIM-ul este activ, are date mobile preactivate, acces permanent la ele.

Indiferent ca le veti primi automat sau le veti seta manual, setarile de internet se vor pastra in terminal atat timp telefonul nu e resetat. Dupa resetare generala, la setarile din fabrica, se reiau pasii descrisi pentru refacerea conexiunii la internetul mobil.

Ai nevoie de asistenta? Te asteptam pe https://geeki.ro/comunitate/ (click aici) - Un membru staff sau utilizator al comunitatii iti va raspunde. Multumim!

Share.

Fondator Geeki din 2019, sunt pasionat de tot ceea ce însemna cultură geek, computere, telefoane, mașini, divertisment de înalta calitate și testarea de produse Tech. Aduc zilnic informații noi pe acest site pentru ca cei pasionați de aceleași lucruri să aibă o sursă bună de informare de la o persona ce face acest lucru din plăcere.

Lasa un raspuns