Smartwatch copii, o investiție pentru siguranța copilului

Geeki.ro
By Geeki.ro
5 Min
1485x480-hover

Ceasurile inteligente sunt dovada că tehnologia este atentă la nevoile actuale. Adulții le folosesc pentru comunicare, plată rapidă, monitorizarea sănătății. Copiii și le doresc pentru că e o jucărie mai captivantă. Achiziția unei smartwatch copii de către părinți înseamnă dorința de a fi în tendințe, dar și posibilitatea de a-i putea monitoriza mai îndeaproape.

Funcțiile pe care le are un smartwatch pentru copii determină achiziția acestuia. Este esențial să aibă funcția de GPS pentru a putea vedea în timp real locația copilului. Dacă e un copil activ, acest accesoriu îl va stimula să-i găsească și să-i folosească toate funcțiile. Dacă e un copil mai liniștit, prin intermediul funcțiilor unui ceas inteligent, va descoperi importanța tehnologiei.

Descoperă beneficiile principale ale unui smartwatch copii

Ca părinte, trebuie să decizi ce e mai bine pentru copilul tău. Vrei să-l știi în siguranță, este necesar să îl poți monitoriza. Un smartwatch copii vine cu beneficii de ambele părți.

  • bună alternativă pentru un smartphone. Copilul tău își dorește un telefon pentru câteva dintre funcțiile sale, dar tu nu ești pregătit să i-l oferi.

Există teama că telefonul se poate pierde sau poate fi furat, chiar și faptul că îi poate răpi mult timp, e un impediment în achiziția lui. Dar totuși, ai nevoie să păstrezi legătura cu copilul tău. O bună variantă o reprezintă un smartwatch copii care va satisface curiozitatea copilului și nevoile părintelui. Cele mai multe variante de ceasuri, au și opțiunea de cartelă SIM care permite comunicarea prin mesaj text sau apel .

  • ajutor în monitorizarea comunicării copilului. Pericole pe internet există și copiii nu le pot recunoaște. Tragediile din lumea tehnologică implică comunicarea cu străinii pe internet.

Funcția de control parental permite părintelui să monitorizeze apelurile primite de smartwatchul copilului. El poate constata dacă copilul este hărțuit și poate interveni la timp oprind orice conversație nepotrivită. În plus, ca părinte poți construi lista de contacte sigure și blocarea oricărui număr necunoscut. Nu este o încălcare a vieții private, cum unii ar putea spune, ci e vorba de protejarea copilului.

  • un smartwatch copii permite urmărirea locației în timp real. Fiecare părinte este conștient de pericolele care îi pândesc pe copii. Acesta este principalul motiv pentru care părinții își doresc să știe locația exactă a copilului.

Funcția GPS este disponibilă la majoritatea smartwatch-urilor pentru copii. Te ajută ca părinte să știi unde e copilul. Și este de mare ajutor dacă sunteți în locuri aglomerate unde se poate pierde ușor.

Se pot crea zone sigure pentru copil. Stabiliți pe hartă, zonele sigure care conturează limitele în care copilul are voie să rămână. Dacă zona este încălcată, veți primi o notificare. Această funcție permite copilului să se simtă mai independent, iar părintele să fie mai liniștit.

  • funcția SOS a ceasului inteligent mai valoroasă decât credem. Indiferent de smartphone sau de smartwatch, toate au integrată funcția SOS. Poate nu ai fost niciodată nevoit să o folosești, ceea ce e perfect. Dar ești mai liniștit, știind că un smartwatch copii are această funcție și copilul tău poate solicita ajutor de urgență în caz de nevoie.

Este crunt să te simți neputincios și departe de copilul tău când are o urgență. El se poate confrunta cu pericole sau cu o urgență medicală și poate cere ajutor rapid doar atingând un buton. Ceasul va trimite alertă pe telefonul părintelui informându-l că copilul este în pericol.

Distracția virtuală nu încurajează doar sedentarismul. Poate însemna sporirea dezvoltării imaginației și intelectului copilului. Multe jocuri disponibile pe smartwatch copii sunt distractive și educaționale. Menține mintea copilului activă și îi îmbunătățește abilitatea de gândire. Unele modele au funcții precum Bluetooth și FM, ceasul devenind un player muzical.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat:
Distribuie acest articol
Postat de Geeki.ro
Articolele contorizate de acest "autor" sunt de regulă comunicate de presă, anunţuri, şi alte articole guest post ce nu sunt atribuite niciunui autor de pe site-ul geeki.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.