SpaceX a facut un test cu motorul Crew Dragon si a fost un succes!

SpaceX
SpaceX

SpaceX a finalizat miercuri un test la sol al lansării cu motorul Crew Dragon, primul astfel de test din aprilie 2019, când o explozie a distrus capsula de lansare. Nimeni nu a fost rănit în incident.

Compania spațială condusă de antreprenorul miliardar Elon Musk a anunțat într-un tweet că au testat cu succes un motor de urgență SuperDraco de la Crew Dragon si a avut loc la Cape Canaveral, Florida, acum acestia lucreaza la un test de zbor pe același sistem. Motoarele sunt proiectate să activeze în caz de problemă în timpul lansării, tinand capsula și ocupanții acesteia departe de rachetă și fără pericol.

SpaceX va examina acum datele din testul de miercuri pentru a determina dacă motoarele funcționează așa cum era de așteptat.

Citeste si:  A fost lansata cu succes prima sonda araba catre Marte

SpaceX intenționează să utilizeze capsula Crew Dragon pentru a transporta astronauții către și dinspre Stația Spațială Internațională (ISS), punând capăt dependenței NASA de navele spațiale ruse pentru călătorie. Capsula Dragon fără echipaj, concepută în mod similar SpaceX, a făcut deja mai multe călătorii la ISS în ultimii șapte ani, transportând proviziile pentru astronauții stației și revenind cu experimente științifice conținând date și probe.

Capsula face parte din sistemul de rachete refolosibile SpaceX, care are potențialul de a reduce semnificativ costurile călătoriei în spațiu.

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Disney+ Romania

Disney+ are deja peste 10 milioane de abonati de la lansare

Articolul următor
Motorola RAZR

Motorola RAZR, telefonul pliabil ce este de fapt un telefon cu clapeta

Postări Asemănatoare
Total
3
Share