SpaceX lanseaza astronauti NASA: Evenimentul este LIVE pe internet

SpaceX lansează astronautii NASA
SpaceX lansează astronautii NASA

Miercuri (27), SpaceX va face primul său zbor spațial tripulat , care va pleca de la Kennedy Space Center, din Florida (Statele Unite), ducând doi astronauți ai NASA către Stația Spațială Internațională, la bordul capsulei Crew Dragon .

Evenimentul istoric marchează întoarcerea lansărilor echipate din pământul nord-american. Ultima a avut loc în 2011, când naveta spațială Atlantida a plecat spre laboratorul orbital. De atunci, agenția spațială americană folosește rachete și capsule ruse, lansate din Kazahstan.

Capsula Crew Dragon, construită de compania Elon Musk , are 8,1 metri lungime și 4 metri lățime, având un design similar cu nava spațială Apollo, care a transportat astronauți pe Lună, între anii 1969 și 1972. Capacitatea este de până la patru persoane, dar în această călătorie, doar astronauții NASA Robert Behnken și Douglas Hurley vor fi acolo.

Acesta va fi alimentat de racheta Falcon 9 de la SpaceX , iar misiunea Demo-2 este așteptată să ajungă la Stația Spațială Internațională la aproximativ 19 ore de la decolare, adică joi. Cei doi călători se vor alătura celor trei membri ai echipajului care lucrează acolo din aprilie.

Citeste si:  Exista un suflet pereche?

Unde și cum să urmărești lansarea live

Dacă condițiile meteo sunt bune în regiunea Kennedy Space Center, SpaceX se va lansa la 16:33 pm ora locală sau la 23:33 ora Romaniei. Dar transmisia în direct a delocarii capsulei Crew Dragon începe cu mult înainte, cu acoperire completă. Există două modalități de a urmări lansarea pe internet.

Una dintre opțiuni este transmisia în direct a televiziunii NASA pe YouTube, programată să înceapă la 23:33 (ora Romaniei), pe linkul de mai jos, veti vedea toate pregătirile pentru eveniment.

Cealaltă alternativă este de a urma decolarea prin intermediul site-ului SpaceX , care va începe, de asemenea, să emită mai devreme, în jurul orei 19, ora Romaniei.

Aceasta este o lansare istorica, si bineinteles, una interesanta dat fiind faptul ca o putem vedea live pe YouTube, sau pe site-ul oficial Nasa.

Articolul anterior
Fortnite rulează la 90fps pe OnePlus 8

Fortnite rulează acum la 90fps pe seria OnePlus 8 datorită unui nou parteneriat

Articolul următor
Magazine de haine

Magazine de haine online 2020 – Cele mai bune magazine

Postări Asemănatoare
Total
0
Share