Spirulina pudră sau tablete, un super-aliment cu efecte uimitoare pentru sănătate

image12

Tot mai mulți dintre noi suntem preocupați de o alimentație cât mai sănătoasă, care să conțină alimente diverse, „curate” și bogate în nutrienți. Printre acestea, ar trebui să se regăsească și spirulina pudră de la Republica BIO, un supliment alimentar extrem de hrănitor și, pe deasupra, cu foarte multe proprietăți terapeutice.

Totodată, o alimentație sănătoasă înseamnă un consum moderat de hrană, fără a depăși nevoile energetice ale organismului, un program care să conțină trei mese principale și două gustări, asocierea corectă a alimentelor și evitarea celor care conțin în exces sare, zahăr, alcool și grăsimi saturate.

De asemenea, dintr-o dietă sănătoasă nu ar trebui să lipsească super-alimentele, care nu doar că sunt bogate în elemente nutritive și sărace în calorii, ci au și virtuți suplimentare, ce contribuie la buna funcționare a organismului sau chiar la ameliorarea unor afecțiuni. Uleiul de măsline, uleiul de cocos, nucile, semințele, mierea ecologică, spirulina organică sunt doar câteva dintre acestea.

În cele ce urmează ne vom concentra asupra spirulinei și efectelor benefice oferite de consumul său.

Spirulina, beneficii extraordinare pentru organism

Ca să ne putem face o părere despre cât este de hrănitor acest supliment alimentar, este suficient să spunem că am putea trăi doar cu el și cu apă. Indiferent că alegem să consumăm capsule sau pudră ecologică de spirulină, va avea același aport nutritiv uimitor.

Mai exact, ne va furniza toată gama de nutrienți de care are nevoie organismul nostru: proteine (are mai multe decât carnea, peștele și soia), betacaroten (conține mai mult decât orice alt aliment), toți aminoacizii esențiali și neesențiali, vitamine, minerale, grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6. Nu degeaba a fost folosit de NASA în alimentația astronauților și recomandat de Organizația Mondială a Sănătății în combaterea malnutriției infantile și a bolnavilor de HIV.

În ceea ce privește beneficiile spirulinei, acestea sunt foarte multe, așa că vom încerca să le trecem în revistă pe cele mai importante dintre ele.

  • Întărește sistemul imunitar – ficocianina, polizaharidele și sulfolipidele sunt trei elemente care se regăsesc în compoziția acestei alge verzi-albastre și care au rolul de fortifica sistemul de apărare al organismului nostru;
  • Combate anemia – spirulina naturală reprezintă o sursă foarte bună de fier pentru persoanele predispuse la anemie, așa cum sunt adolescenții și bătrânii;
  • Oferă energie organismului – potrivit mai multor studii de specialitate, administrarea acestui supliment alimentar are și efectul de a lupta cu starea de oboseală și de a crește nivelul de energie din corp;
  • Contribuie la pierderea kilogramelor în plus – inclusă în alimentația de zi cu zi, timp de o jumătate de an, pudra de spirulină ne poate ajuta să slăbim, și asta datorită faptului că are foarte puține calorii;
  • Luptă cu boli grave – datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii extraordinare, precum și grație capacității de a stimula producția de anticorpi, acest superaliment poate ameliora afecțiuni precum diabetul, bolile de inimă, de ficat și chiar cancerul;
  • Ajută la eliminarea metalelor grele din corp – arsenicul, plumbul și mercurul pot ajunge în organismul nostru prin consumul de apă contaminată, pește de crescătorie, prin intermediul unor tratamente precum plombele dentare etc., având o multitudine de efecte adverse. Ei bine, prin urmarea unei diete pe bază de spirulină pudră sau capsule, acestea pot fi eliminate, iar starea noastră de sănătate se poate îmbunătăți.  

Beneficiile enumerate mai sus sunt doar o parte din lista lungă de virtuți pe care le are acest supliment-minune bogat în nutrienți și proteine, dar slab în calorii, așa că în mod sigur vom reveni cu un alt articol pentru a vorbi mai pe larg despre proprietățile spirulinei.

Include în alimentație spirulină de Hawaii de la Republica BIO

Citeste si:  Îți place să schiezi? Iată 3 lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de a pleca pe pârtie!

Dacă vrei să fii sigur/ă că organismul tău beneficiază de toate elementele nutritive necesare, introdu în dietă spirulina, un superaliment ce are în compoziție peste 280 de substanțe. Pentru a te bucura de numeroasele sale proprietăți (nutritive, antioxidante, antiinflamatorii etc.), asigură-te că o cumperi dintr-o sursă sigură, așa cum este magazinul online al celor de la Republica BIO.

Aici găsești doar produse certificate ecologic, realizate la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță, 100% vegane, fără aditivi, substanțe de compactare sau lianți chimici. Dacă vrei să te convingi, intră pe republicabio.ro și descoperă toată gama de tablete și pudră ecologică de spirulină.

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
image1

Cum poți să porți hanoracele de la Ruvix: câteva combinații neașteptate și de efect

Articolul următor
YouTube

Trick pentru a nu mai avea reclame YouTube fara nici un adblocker

Postări Asemănatoare
Total
0
Share