Starlink are acum 400.000 de utilizatori, popularitatea sa explodează în 2022

Marian Ciobanu
Starlink are acum 400.000 de utilizatori, popularitatea sa explodează în 2022

Este oficial, Starlink a depășit 400.000 de utilizatori în întreaga lume. În ultimele luni, serviciul de internet prin satelit a crescut exponențial, având doar 250.000 de utilizatori în urmă cu doar trei luni. Sprijinul SpaceX pentru Ucraina ar putea fi cauza acestei creșteri bruște a popularității.

- Publicitate -

În ultimele luni, Starlink pare să crească cu o viteză vertiginoasă. Când serviciul nu bate noi recorduri de debit, primește noi utilizatori. Într-adevăr, într-un document publicat luni pentru Federal Communications Commission (FCC), autoritatea americană de reglementare a pieței, aceasta din urmă dezvăluie că a depășit 400.000 de utilizatori în întreaga lume.

Dincolo de această performanță fină, este mai presus de toate o creștere exponențială. În urmă cu doar trei luni, Starlink avea încă 250.000 de utilizatori. În aceeași perioadă, serviciul de internet prin satelit și-a crescut numărul de abonați cu 60%. Te face să te întrebi unde ar putea SpaceX să găsească toți acești utilizatori într-un timp atât de scurt. Răspunsul poate fi în Ucraina.

Amintiți-vă: la începutul războiului declanșat de invazia țării de către Rusia, Elon Musk a anunțat expedierea a câteva sute de antene SpaceX către Kiev și alte orașe cheie. De atunci, mulți ucraineni au folosit serviciul pentru a ocoli atacurile cibernetice necruțătoare ale inamicului. Astfel, există potențial câteva zeci de mii de utilizatori care s-au adăugat brusc la numărul total de abonați.

Cu toate acestea, este dificil sa stim ca doar de acolo sunt utilizatorii, deoarece documentul nu specifică dacă acești utilizatori ucraineni sunt cu adevărat numărați în numărul total de abonați. SpaceX adaugă, totuși, că intenționează să „conecteze și mai mulți oameni și locuri cu terminalele sale de utilizator de ultimă generație  ”. În prezent, compania spațială are deja 25.000 de sateliți pe orbită.

Etichetat:
SURSE:pcmag.com
Distribuie acest articol
By Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *