Steam, Epic Games și PayPal sunt interzise în Indonezia

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
2 Min
Steam, Epic Games și PayPal sunt interzise în Indonezia

Guvernul indonezian a blocat accesul la o serie de servicii online precum Steam, Epic Games și PayPal, pe motiv că nu respectă legile țării. Indonezia a dat companiilor până pe 27 iulie pentru a respecta regulile. Companiile care nu îndeplineau cerințele până la acea dată au fost interzise la nivel național. Cerințele obligatorii, care fac parte dintr-o lege cuprinzătoare numită MR5, implementată pentru prima dată în 2020, oferă guvernului indonezian acces la datele utilizatorilor. Conform legii relevante, companiile sunt obligate să se înregistreze în baza de date a țării și să elimine conținutul care „perturbează ordinea publică”. Conținutul pentru care se solicită eliminarea trebuie să fie șters în decurs de 4 ore.

Steam, Epic Games și alte servicii sunt acum interzise în țară

În prezent, în toată țara, PayPal, Origin, Steam, Epic Games și Yahoo sunt interzise. Odată cu interdicția, utilizatorii din Indonezia întâmpină dificultăți cu tranzacțiile de plată și cu anumite jocuri. Interzicerea PayPal îi împiedică pe freelanceri să primească sau să efectueze plăți. Pe de altă parte, odată cu interdicția Valve, Origin, Epic Games , jocuri precum CS: GO, Dota 2 și Fortnite nu mai pot fi jucate în țară.

Steam, Epic Games și PayPal sunt interzise în Indonezia

Companii mari precum Meta și Google s-au înscris pentru licență

Între timp, săptămâna trecută, Apple, Meta, Microsoft, Google, Amazon, TikTok, Twitter, Netflix și Spotify au solicitat licența necesară pentru această lege, care a primit multe reacții. Aceste servicii sunt disponibile in tara. Viitorul serviciilor care nu respectă legea din țară este incert pentru moment.

[SURSA]

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.