Cu doar câteva zile în urmă, Google a anunțat sosirea iminentă a unei versiuni Steam pentru laptopurile Chromebook într-un format de test alfa foarte timpuriu, iar astăzi acesta a devenit în sfârșit realitate. Cu toate acestea, suntem încă departe de situația așteptată, deoarece se pare că se va limita doar la un număr destul de restrâns de dispozitive, în principal din cauza cerințelor de sistem ridicate.

După cum a precizat chiar Google, dispozitivele Chrome OS vor trebui să fie echipate cu cel puțin Intel Iris Xe, procesoare Core i5 sau i7 din generația a 11-a și cel puțin 8GB de memorie RAM, menționând în mod special că nu sunt acceptate configurațiile cu procesoare Intel i3 sau limitate la 4GB de memorie RAM.

Dacă punem aceste specificații pe masă, rămân doar șapte dispozitive compatibile cu Steam: Acer Chromebook 514 (CB514-1W), Acer Chromebook 515 (CB515-1W), Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W), ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5500), ASUS Chromebook CX9 (CX9400), HP Pro c640 G2 Chromebook și Lenovo Chromebook 5i-14.

În plus față de această limită mare, există câteva dezavantaje suplimentare, cum ar fi faptul că Google garantează performanțe bune în jocuri doar pentru o rezoluție maximă de 1080p. De fapt, dispozitivele care vin echipate cu un ecran Full HD sau cu rezoluții mai mari ar putea prezenta unele probleme de performanță și de scalare.

Pe lângă hardware-ul compatibil, Google a mai dezvăluit și faptul că va trebui să trecem Chromebook-ul nostru pe modul Dev și să tastăm câteva comenzi în terminalul Chrome OS pentru a finaliza instalarea Steam.

  1. Accesează chrome://flags#borealis-enable și activează opțiunea
  2. Deschide un crosh terminal (ctrl+alt+t)
  3. Tastează „insert_coin volteer-JOlkth573FBLGa”
  4. Urmați instrucțiunile de configurare pentru a finaliza instalarea platformei Steam
Distribuie.

Pasionat de lumea digitală și cultura geek. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns