Valve a anunțat oficial că controlerul DualSense de la PS5 este acum acceptat în Steam. Jocurile care folosesc Steam Input API pot acum recunoaște controlerul și afișa solicitările corecte ale butoanelor. Vor avea, de asemenea , posibilitatea de a accesa LED-ul DualSense, trackpad, caracteristicile Rumble, și giroscopul, deși nu există nici o mențiune de sprijin pentru declanșatoarele adaptive. Funcționalitatea este disponibilă în prezent în clientul beta public Steam, cu planuri pentru o lansare completă „după testări suplimentare”.

Steam a lansat treptat suport pentru DualSense în ultimele două săptămâni . A început prin adăugarea de suport pentru controler în sine , înainte de a adăuga și perfecționa compatibilitatea cu funcții avansate, cum ar fi trackpad-ul, rumble-ul și giroscopul. Absent în mod special din anunțul oficial al lui Valve este orice mențiune a declanșatorilor adaptivi ai DualSense, care îi permit să ofere o cantitate variabilă de rezistență la declanșare cu rezultate cu adevărat excelente .

Datorită actualizării, jocurile care folosesc Steam Input API ar trebui să funcționeze acum cu controlerul PS5, fără a fi nevoie de muncă de la dezvoltatorii de jocuri individuali. DualSense se numără printre peste 200 de controlere care sunt acceptate de API pe lângă controlere mai tradiționale, cum ar fi Nintendo Switch Pro Controller și DualShock 4 al PS4.

Potrivit lui Valve, cantitatea de jucători care utilizează controlere pentru a juca jocuri pe computer, mai degrabă decât mouse-ul și tastatura, s-a dublat în ultimii doi ani, creșteri mai mari provenind de la cei care folosesc controlere PlayStation.

Deocamdată, dacă doriți să încercați funcționalitatea pentru dvs., va trebui să vă înscrieți în versiunea beta a clientului Steam . Controlerul poate fi conectat prin Bluetooth sau cu un cablu USB-C.

Distribuie

Scrie ceva...