Noul standard Wi-Fi (Wi-Fi 6E) vă va permite să vă bucurați de o experiență „fără precedent”. Și noile dispozitive certificate pentru acest standard vor fi lansate în curând.

Wi-Fi Alliance aduce în mod regulat îmbunătățiri Wi-Fi pentru a îmbunătăți performanța acestei tehnologii. Dar noul standard lansat, Wifi 6E, ar trebui să le permită utilizatorilor să profite de îmbunătățiri semnificative, fie pentru latență, viteză sau interferențe.

O îmbunătățire semnificativă a WiFi-ului

Cu Wifi 6E, va fi, de asemenea, posibil să se utilizeze porțiuni din banda de 6 GHz, ceea ce înseamnă că Wifi poate folosi un spectru mai larg. Animația de mai jos, publicată de Wi-Fi Alliance, explică această trecere la tehnologia Wifi 6E

Mass-media vorbeste despre această îmbunătățire WiFi de câteva luni. Și anul acesta, Wifi 6 va fi în cele din urmă disponibil pe dispozitive. De fapt, într-un comunicat de presă, Wi-Fi Alliance a anunțat lansarea programului de certificare pentru dispozitivele care doresc să profite de acest nou standard.

„Interoperabilitatea globală a dispozitivelor Wi-Fi 6E determină adoptarea rapidă și inovația la 6 GHz”, a declarat Edgar Figueroa, președinte și CEO al Wi-Fi Alliance. „Utilizatorii se vor bucura în curând de Wi-Fi fără precedent, care vor îmbunătăți dramatic aplicațiile și vor oferi noi cazuri de utilizare care le vor schimba experiențele conectate. “.

Primele dispozitive certificate Wi-Fi 6E vor fi lansate în curând

Primele dispozitive certificate Wi-Fi 6E ar trebui să fie lansate în curând, iar unele dintre acestea ar putea fi dezvăluite la CES din Las Vegas în câteva zile. În plus, compania IDC prezice că adoptarea acestui nou standard ar trebui să fie rapidă în 2021. 338 de milioane de dispozitive certificate ar putea ajunge pe piață în acest an.

„Anul acesta, ne așteptăm să vedem noi chipset-uri Wi-Fi 6E de la mai multe companii, precum și o varietate de smartphone-uri Wi-Fi 6E noi, PC-uri și laptopuri în primul trimestru al anului 2021, urmate de anunțuri de televizoare și produse VR de la jumătatea anului ” , a declarat Phil Solis, director de cercetare la IDC .

Multe țări au aprobat deja trecerea la WiFi 6E

În plus, multe autoritati au deschis deja o parte din spectrul de 6 GHz pentru WiFi. Printre acestea se numără FCC, regulatorul de telecomunicații din SUA. Alianța Wifi indică, de asemenea, că Regatul Unit, Europa, Chile, Coreea de Sud și Emiratele Arabe Unite au eliberat deja 6 GHz pentru WiFi.

Și alte țări, inclusiv Brazilia, Canada, Mexic, Peru, Taiwan, Japonia, Arabia Saudită, Myanmar și Iordania, sunt pe punctul de a urmări exemplul.