Care sunt cele mai bune telefoane Samsung? Dacă ești interesat să găsești un smartphone bun și ai ajuns la concluzia că Samsung este cel mai potrivit pentru tine, ai ajuns în locul potrivit. Pe această pagină vei afla care sunt cele mai bune telefoane Samsung, un ghid actualizat în 2022 cu cele mai bune și cele mai recente modele din care poți alege.

Samsung este unul dintre cei mai apreciați producători de telefoane, care lansează dispozitive noi cu o mare regularitate, astfel încât multor persoane le este dificil să țină pasul. Scopul acestui ghid este tocmai pentru a te ajuta să găsești cea mai bună soluție, atât pentru nevoile pe care le ai, cât și în funcție de banii de care dispui.

Cum alegem cel mai bun telefon Samsung?

Pentru a te ajuta să alegi cel mai bun telefon Samsung, am decis să împărțim diferitele modele disponibile în prezent pe piață în cinci game de preț și una care nu este delimitată de aspectul financiar. Acest lucru va facilita, în funcție de buget și nu numai, alegerea produsului care corespunde cel mai bine cu nevoile tale.

Pe această pagină vei găsi doar smartphone-uri care sunt pe piața din România. Astfel, ești sigur că acestea sunt furnizate împreună cu o garanție disponibilă în țara noastră. Vei găsi atât modele lansate în 2022, 2021, cât și modele din 2020, fiindcă în unele cazuri, prețurile sunt cu siguranță avantajoase în raport cu performanțele oferite. Iar de alte ori, un telefon care a fost top de gamă poate oferi acum caracteristici mai bune decât gama medie actuală, totul la un preț foarte similar.

Fiind un ghid pentru cumpărături, vom adopta criterii precise pentru a selecta cele mai bune telefoane Samsung:

 • În acest clasament menționăm doar telefoane testate și încercate direct de noi: acest lucru înseamnă că ne-au convins și că sunt bune. Toate dispozitivele din acest ghid sunt recomandate de noi ca produse viabile
 • Evaluăm cu atenție caracteristicile hardware: toate modelele incluse pe această pagină au caracteristici tehnice adecvate prețului și suficient de actualizate. Prin urmare, nu veți găsi smartphone-uri cu ecrane învechite, baterii cu autonomie redusă sau camere de calitate scăzută
 • Experiența utilizatorului și software-ul sunt importante: nu are rost ca telefonul să arate foarte bine dacă software-ul nu este la zi sau dacă nu este în măsură să indeplinească operațiunile necesare în timp util. Nimeni nu vrea un smartphone frumos pentru a vedea că durează 10 secunde pentru a deschide camera. Prin urmare, în rândurile următoare veți găsi numai produse care oferă o experiență adecvată, cu software actualizat în mod regulat.
 • Iar nu în ultimul rând, raportul calitate-preț: prețurile evoluează constant și adesea un smartphone „vechi” de câteva luni devine mai interesant în urma unei scăderi de preț care îl face competitiv în comparație cu produsele din punct de vedere tehnic mai mici, dar mai recente. Din acest motiv, ghidul este actualizat lunar, pentru a urmări rapid dinamica pieței.

Clasificarea va avea loc după cum urmează:

 • până în 1000 lei
 • până în 1200 lei
 • până în 1500 lei
 • până în 2500 lei
 • până în 3500 lei
 • cele mai bune telefoane fără a ține cont de un buget

Cele mai bune telefoane Samsung sub 1000 de lei

În această secțiune am listat cele mai bune telefoane Samsung ieftine, smartphone-uri low-end pentru persoanele care nu au prea multe pretenții și care nu dispun de un buget consistent. Nu te aștepta la performanțe uluitoare sau la o cameră foarte performantă și nici să te joci ceva foarte solicitant.

 • Samsung Galaxy A10
 • Samsung Galaxy A21s

Samsung Galaxy A10

Samsung Galaxy A10 varianta Blue
Unul dintre lucrurile la care Samsung Galaxy A10 excelează este durata de viață a bateriei. Cu o baterie de 3500mAH, telefonul ține o zi întreagă.

Samsung Galaxy A10 a ajuns în România în primavara anului 2019, fiind primul din gama Galaxy A, având, de altfel, și un un preț atractiv. Ecranul de 6,2 inch ne sugerează faptul că telefonul are dimensiuni mari: 155,6 x 75,6 x 7,9 mm dar nu exagerate, ergonomia nefiind afectată excesiv, în special datorită capacului din policarbonat. În cee ce privește aspectul ecranului, putem zice că este unul bine gândit deoarece are un decupaj pentru camera frontală, în formă de V, care oferă un raport ecran-corp generos. Bateria de 3.400 mAh este cu siguranță adecvată pentru ceea ce se află sub carcasă, și anume un ecran HD, procesor de 1.6 GHz și câteva camere care nu consumă prea mult, astfel încât autonomia este cu siguranță satisfăcătoare. Fiind modelul de bază din gama Samsung Galaxy A este normal să găsim o singură cameră de 13 megapixeli (f/1.9) camera pe spate. Fotografiile sunt plcăute, însă doar în preajma luminii, nu și noapte sau în spațiile închise și slab luminate, rezultatele fiind mai puțin convingătoare în cel de-al doilea caz.

Specificații suplimentare: procesor SAMSUNG Exynos 7 Octa 7884, 2GB memorie RAM și 32GB spațiu de stocare internă.

Samsung Galaxy A21s

Samsung Galaxy A21s White - față și spate
Durata de viață a bateriei este punctul forte al lui A21s. Acest dispozitiv accesibil bugetului este echipat cu o baterie enormă de 5.000 mAh, care asigură până la două zile de funcționare.

Acest model și-a făcut apariția în iunie 2020 și se adresează celor care caută un telefon de buget fără pretenții majore, în trei variante de culoare. Cu ecranul său de 6,5 inch, A21 este la limita ergonomiei: 163,7 x 75,3 x 8,9 mm și 192 grame în greutate. Bateria de 5.000 mAh, combinată cu procesorul Exynos, asigură o durată de viață foarte bună. Două zile fără exagerare, dar întotdeauna poți ajunge seara chiar și în cea mai agitată zi de lucru. Din punct de vedere al camerei, nu stă deloc rău, întrucât vine cu un senzor principal de 48 megapixeli (f/2.0), un senzor ultra-wide (f/2.2) și doi senzori de 2 megapixeli (f/2.4) pentru a măsura adâncimea și pentru a realiza fotografii macro.

Specificații suplimentare: procesor Samsung Exynos 850 (8nm), 2, 3, 4 sau 6 GB memorie RAM și 32GB minim și 128GB maxim spatiu de stocare internă.

Cele mai bune telefoane Samsung sub 1200 de lei

Nu am ajuns încă la cel mai bun telefon Samsung dintre toate, dar dacă ai posibilitatea de a plăti mai mult de 1000 de lei, poți beneficia de niște modele interesante.

 • Samsung Galaxy A30s
 • Samsung Galaxy A41

Samsung Galaxy A30s

Samsung Galaxy A30s green - față și spate. Camera frontală este în stil drop-notch
Smartphone-ul este ușor de utilizat în de viață de zi cu zi. De altfel, puteți să fotografii cu ușurință

Samsung Galaxy A30s a devenit disponibil în România în septembrie 2019, în trei culori. Ecranul mare de 6,4 inch, împreună cu dimensiunile de 158,5 x 74,7 x 7,8 mm (care sunt mari) și cele 166 de grame greutate, sugerează că utilizarea cu o singură mână a telefonului este dificilă. Cu toate acestea, designul este plăcut datorită cititorului de amprente integrat în ecran. Cu o baterie de 4.000 mAh, autonomia nu este o problemă, deoarece Samsung Galaxy A30s supraviețuiește până seara chiar și în cele mai solicitante zile, poate chiar rezista câteva zile dacă este nu este intensivă. Camera de pe spate este triplă, situată în colțul din stânga sus și are un senzor de 25 de megapixeli (f/1.7), un senzor ultra-wide-angle de 8 megapixeli (f/2.0) și un senzor de 5 megapixeli (f/2.2) pentru adâncime. Pozele au culori vibrante, chiar dacă unele detalii sunt pierdute, mai ales la margini.

Specificații suplimentare: procesor SAMSUNG Exynos 7 Octa 7885, 3GB memorie RAM și 32GB spatiu de stocare intern.

Samsung Galaxy A41

Samsung Galaxy A41 Blue - față și spate.
Ecranul Super AMOLED oferă un echilibru corect între dimensiune și compactitate. Însă, Samsung Galaxy A41 obține performanțe slabe în jocuri solicitante

A ajuns în România la sfârșitul lunii mai 2020, în trei variante de culori diferite dar într-o singură variantă de memorie. Dimensiunile compacte sunt punctul său forte (dat fiind faptul că se află pe o piață formată din smartphone-uri voluminoase): 149,9 x 69,8 x 7,9 mm care împreună cu cele 151 de grame greutate fac din acest dispozitiv o plăcere atunci când e ținut în mână, iar capacul din plastic de pe spate îmbunătățește și mai mult ergonomia care e deja de necomentat. Bateria de 3.500 mAh își face datoria excelent și va permite întotdeauna să ajungi cu el seara fără să fie închis, chiar și cu o utilizare deosebit de intensă. Cu siguranță, dacă e lăsat în stand-by, poate ajunge ușor la o zi și jumătate de utilizare, chiar și două zile (ce-i drept mai dificil). Camera triplă de pe spate este formată dintr-un senzor principal de 48 megapixeli (f/2.0), unul ultra wide de 8 megapixeli (f/2.2) (FoV 123 grade) și un senzor de adâncime de 5 megapixeli (f/2.4). În condiții bune de lumină pozele sunt foarte bune, dar noapte se vede clar diferența.

Specificații suplimentare: procesor Helio P65 MediaTek MT6768, 4 GB de RAM și 64 GB spațiu de stocare internă.

Cele mai bune telefoane Samsung sub 1500 de lei

Aici lucrurile devin mai interesante și începem să găsim produse de bună calitate, deși cu câțiva lei mai mult poti aspira cu siguranță la ceva mai performant. Cu toate acestea, gama de față e una medie, cu performanțe bune din toate punctele de vedere, inclusiv al camerei.

 • Samsung Galaxy A32 5G
 • Samsung Galaxy A52

Samsung Galaxy A32 5G

Samsung Galaxy A32 5G în toate variantele de culoare: Awesome Black, Awesome White, Awesome Blue and Awesome Violet.
Pentru prețul său, Samsung Galaxy A32 5G este un telefon excelent. Poate îndeplini cu ușurință cele mai multe sarcini de bază, are o autonomie mare a bateriei și camera foto este, de asemenea, bună.

Lansat oficial în ianuarie 2021, aproape de apariția lui Galaxy S21, acest telefon a fost pus în vânzare începând cu februarie în 4 variante de culoare. Galaxy A32 5G nu are un design original dar vine cu un ecran de 6,5 inch Infinity-V, o dimensiune nu deosebit de optimizată (164,2 x 76,1 x 9,1 mm) și o greutate de 205 grame. Ergonomia este, prin urmare, limita sa. Baterie e foarte bună deoarece are o capacitate de 5.000 mAh fapt ce oferă o autonomie bună, chiar și cu 5G. Întotdeauna vei putea ajunge seara cu telefonul încă „în viață” și, cu unele precauții, poate rezista chiar și două zile. Modulul camerei este compus dintr-un senzor de 48 megapixeli (f/1.8), unul ultra-wide de 8 megapixeli (f/2.2), un senzor macro de 5 megapixeli (f/2.4) și un senzor de adâncime de 2 megapixeli (f/2.4). Fotografiile sunt de bună calitate, mai ales în condiții de lumină naturală.

Specificații suplimentare: procesor MediaTek MT6853 Dimensity 720 5G (7 nm), 4, 6 sau 8GB memorie RAM și 64 sau 128GB spațiu de stocare internă.

Samsung Galaxy A52s 5G

Samsung Galaxy A52s 5G varianta Black. Poză cu fața și cu spatele telefonului.
A52s este primul telefon care a venit cu un SoC premium de gamă medie, Snapdragon 778G. Iar concurența chineză nu are o alternativă mai bună pentru acest telefon.

Samsung Galaxy A52s 5G poate fi cumpărat în patru culori diferite, inclusiv două foarte speciale. Telefonul are un ecran de 6,5 inch, ceea ce îl face să aibă dimensiunea perfectă pentru a viziona filme sau a juca jocuri. În plus, certificarea IP67 a telefonului înseamnă că este rezistent la apă și praf. Și dacă asta nu este de ajuns, telefonul are și un ecran de 120 Hz care face ca totul să pară mai fluid și mai realist. Ecranul Super AMOLED de 6,5 inch este luminos și vibrant, iar telefonul este alimentat de un procesor Qualcomm Snapdragon 765G. Bateria de 4.500 mAh nu se ridică la înălțimea așteptărilor, dar este totuși adecvată pentru majoritatea utilizatorilor. Sistemul de camere foto este impresionant pentru un dispozitiv de buget, cu patru senzori principali: un senzor de 64 de megapixeli (f/1,8), un ultra-wide de 12 megapixeli (f/2,2) (FoV 123 de grade), un macro de 5 megapixeli și un senzor de adâncime de 5 megapixeli.

Specificații suplimentare: Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 5G (6 nm), 128GB 4GB RAM, 128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM, 256GB 6GB RAM sau 256GB 8GB RAM.

Cele mai bune telefoane Samsung sub 2500 de lei

Este probabil cea mai atractiva gamă de preț pentru telefoanele Samsung, cu modele foarte interesante. Aici performanța este cu siguranță mare, camerele sunt foarte bune și bateriile la fel.

 • Samsung Galaxy A72
 • Samsung Galaxy A80
 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

Samsung Galaxy A72

Samsung Galaxy A72 Dark. În spate se pot vedea cele 4 camere si frontal cum camera este decupată în ecran
Samsung Galaxy A72 poate filma până la 4K 30fps. Calitatea video este bună în timpul zilei și în condiții de lumină slabă.

Samsung Galaxy A72 s-a lansat în România în luna martie 2021. În ceea ce privește disponibilitatea, la cele mai multe magazine, îl vom găsi într-o singură variantă de memorie și în patru culori, dintre care două sunt foarte speciale. Inevitabil, având în vedere prezența unui ecran de 6,7 inch, dimensiunile pe care le atinge telefonul sunt demne de luat în considerare: 165 x 77,4 x 8,4 mm și 203 grame în greutate. Ergonomia ajunge, prin urmare, la limită, întrucât Samsung s-a concentrat mai mult pe experiența multimedia. Bateria de 5.000 mAh, cu încărcare rapidă la 25 wați, permite să ajungem seara cu telefonul încă accesibil, chiar și în cazul unei utilizări foarte solicitante. Cu toate acestea, nu avem parte de încărcare wireless. Foarte interesantă este camera din spate, cu senzor principal de 64 megapixeli (f/1.8) cu OIS, unul ultra wide-angle 12 megapixeli (f/2.2), unul de 8 megapixeli cu apropiere 3x ce joacă rol de teleobiectiv (f/2.4) și un macro de 5 megapixeli (f/2.4). Fotografiile ies excelent, chiar dacă senzorul ultra-wide suferă la contraste puternice de lumină.

Specificații suplimentare: procesor Snapdragon 720G, 6 sau dacă ai norocul 8 GB memorie RAM și 128, fie 256GB spațiu de stocare internă.

Samsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung Galaxy S21 FE 5G White. Față și spate, precum și lateralele care sunt rotunjite.
Galaxy S21 FE este un telefon bun. Are aceleași caracteristici ca și celelalte telefoane Samsung. Dar este mai puțin scump.

Samsung Galaxy S21 FE 5G a fost anunțat la CES 2022 și este disponibil în România în patru culori și două dimensiuni de memorie. Acesta dispune de un ecran de 6,4 inch, măsoară 155,7 x 74,5 x 7,9 mm și cântărește doar 177 de grame. Ergonomie bună, păcat doar de motorul de vibrații este prea zgomotos. Dispozitivul este propulsat de un SoC Qualcomm Snapdragon 888, GPU Adreno 660, 6GB / 8GB de memorie RAM LPDDR5, 128GB / 256GB de stocare UFS 3.1 (fără slot pentru carduri microSD). Cu o baterie de 4.500 mAh, S21 FE oferă durata de 5/6 ore de funcționare a ecranului dispozitivului. Este disponibilă încărcarea rapidă de 25 W, precum și încărcarea wireless de 15 W și încărcarea inversă de 4,5 wați. Senzorul principal are o calitate excelentă a fotografiilor, cu o rezoluție de 123 megapixeli (f/1,8) (zoom digital 30x). Senzorul cu unghi larg este deosebit de eficient, deoarece produce mai puțin zgomot în fotografiile realizate față de modelele anterioare.

Cele mai bune telefoane Samsung sub 3500 de lei

 • Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 varianta black. Pe spate se poate vedea modulul de camere cât și camera de pe ecran care este decupată
Galaxy S21 este un telefon bun, însă nu oferă îmbunătățirile majore ale camerei foto de la Ultra, precum și suportul pentru S Pen, dar acest telefon este totuși excelent pentru prețul său.

S21 a început să fie disponibil pentru a fi cumpărat începând cu ianuarie 2021 în două variante de memorie și culori diferite. În ciuda unui ecran de 6,2 inch, dimensiunea este acceptabilă: 151,7 x 71,2 x 7,9 mm și 169 de grame în greutate, în mare parte și datorită utilizării plasticului pentru capacul de pe spate. Ergonomia este foarte bună, în mare parte datorită faptului că telefonul nu alunecă atunci când e ținut în mână. Cu 4.000 mAh ne putem aștepta la rezultate bune. S21 obține aproximativ 7 ore de ecran aprins, ceea ce înseamnă că, o utilizare intensivă nu ar aduce probleme, chiar și cu ecranul setat la 120 Hz. Compartimentul fotografic impresionează dar rămâne substanțial neschimbat în comparație cu cel de pe seria S20. Senzorul principal are 12 megapixeli (f/1.8), cel ultra wide-angle (120-degree FoV) are 12 megapixeli (f/2.2), teleobiectivul 64 megapixeli (f/2.0), fiind hibrid cu 3x apropiere. Însă există probleme atunci când lumina este slabă dar modul de noapte rezolvă această problemă.

Specificații suplimentare: procesor Exynos 2100 (5 nm), 8GB memorie RAM și 128 sau 256GB spațiu de stocare internă.

Cele mai bune telefoane Samsung indiferent de preț

În această gamă vei găsi cele mai bune telefoane Samsung, gama premium pe care se focusează cel mai mult producătorul sud-coreean. Performanța este una de top pentru fiecare dispozitiv ce l-am ales iar camerele și tehnologia utilizate sunt de ultimă generație.

 • Samsung Galaxy S21 Plus
 • Samsung Galaxy S21 Ultra
 • Samsung Galaxy Note 20
 • Samsung Galaxy S22
 • Samsung Galaxy S22 Plus
 • Samsung Galaxy S22 Ultra
 • Samsung Galaxy Z Flip 3 5G
 • Samsung Galaxy Z Fold 3 5G

Samsung Galaxy S21 Plus

Samsung Galaxy S21 Plus în cele trei variante de culoare: violet, pink, gray și white
Samsung Galaxy S21 Plus este un telefon extraordinar, deoarece are un design uimitor, performanțe puternice și un sistem de camere foto excelent.

În 2021 Samsung a prezentat trei variante ale seriei Galaxy S, iar acest S21+ este cel mai interesant model datorită caracteristicilor sale. Telefonul e disponibil în două variante de memorie și cinci culori. Cu un ecran de 6,7 inch este imposibil să obținem un dispozitiv compact, întrucât 161,5 x 75,6 x 7,8 mm și 202 grame de greutate se simt, dar datorită ecranului plat și a capacului din satin ergonomia este acceptabilă. Cu o baterie de 4.800 mAh și datorită noului procesor Exynos, S21+ reușește să reziste până seara chiar și în cele mai solicitante zile, cu peste 7 ore de ecran pornit. Ca și în cazul lui S21, modulul fotografic nu se schimbă în comparație cu cel de pe anul precedent. Senzor principal este de 12 megapixeli (f/1.8), zoom e hibrid și are 64 megapixeli (f/2.0) iar cel ultra wide-angle (FoV 120-degree) are 12 megapixeli (f/2.2).

Specificații suplimentare: procesor Exynos 2100 (5 nm) – International, 8GB memorie RAM și 128 sau 256GB spațiu de stocare internă.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra Phantom Silver. Perspectiva cu fața dar și cu spatele telefonului
Galaxy S21 Ultra este un telefon excelent care a fost lansat în 2021. Are un design și un ecran frumos și are, de asemenea, o autonomie mare a bateriei. În plus, sistemul său de camere foto este foarte versatil.

Acest telefon este cel mai bun dintre cele trei flagship-uri lansate de Samsung în ianuarie 2021. Ca disponibilitate, vine în trei variante de memorie (până la 16 GB RAM) și cinci culori. Categoric e un telefon voluminos datorită dimensiunii sale de 165.1 x 75.6 x 8.9 mm și a greutății de 22 grame, întrucât devine o provocare atunci când trebuie utilizat cu o singură mână. Chiar dacă are o grosime mai mare, aceasta a permis încorporarea unui zoom optic care dă roade compromisurile susținute.

Bateria este aceeași ca cea de pe Galaxy S20 Ultra de 5.000 mAh, dar datorită noului procesor durata de viață nu este rea și permite să obținem până la 6,5 ore de ecran. Nu pare a fi problemă pentru zilele în care telefonul e utilizat intensiv, dar cu unele precauții se poate obține mai mult. Camera cvadruplă de pe spate este de cel mai înalt nivel: senzorul principal are 108 megapixeli (f/1.8), cel ultra wide-angle (FoV 120 grade) 12 megapixeli (f/2.2), senzor optic de 3x are 10 megapixeli (f/2.4) și zoomul optic 20x cu sistem periscopic de 10 megapixeli (f/4.9). Zoomul optic este uimitor dar senzorul ultra wide nu obține performanțe prea bune în condiții de lumină scăzută.

Specificații suplimentare: procesor Exynos 2100, 8, 12 sau 16GB memorie RAM și 128, 256 sau 512GB spațiu de stocare internă.

Samsung Galaxy Note 20

Samsung Galaxy Note 20 Mystic Bronze. În această poză se poate vedea și S Pen-ul
Galaxy Note 20 este grozav pentru că face o mulțime de lucruri bine. Este foarte puternic și bun pentru productivitate și pentru a lua notițe.

Acest telefon a fost anunțat la sfârșitul lunii august 2020 și poate fi cumpărat în versiunea cu 4G sau 5G în trei variante de culori diferite. Dimensiunile (161,6 x 75,2 x 8,3 mm) și greutatea (192 de grame) sunt acceptabile. Bateria de 4.300 mAh, cu încărcare rapidă la 25 de wați, va ajunge întotdeauna până seara, dar fără o utilizare exagerată. Din fericire, cu 30 de minute de încărcare, putem beneficia rapid de un procentaj de 50% de energie. Pe spatele acestui Note 20 avem 3 camere: cea principala cu apertură f/1.8 și OIS, una ultra-wide (FoV 120 grade) de 12 megapixeli (f/2.2) și una cu zoom hibrid 3x de 64 megapixeli (f/2.0) și OIS. Fotografii ies foarte bine, chiar și pe timp de noapte.

Specificații suplimentare: procesor SAMSUNG Exynos 990, 8GB memorie RAM și 256GB spațiu de stocare internă.

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 Green frontal și spate
Samsung Galaxy S22 este un telefon mic și rapid, care oferă o experiență Android curată și fiabilă.

Anunțat pe 9 februarie, S22 vine cu procesorul Snapdragon 8 Gen 1, și în versiuni de 8GB de RAM și 128GB sau 256GB de stocare.

Acesta dispune de un ecran Dynamic AMOLED 2x, rezoluție FULLHD și rată de reîmprospătare variabilă de 120 Hz. Dimensiunea ecranului este de 6,1 inch, cu senzor de amprentă sub ecran iar ca protecție avem Corning Gorilla Glass Victus.

La capitolul camere identificăm un set triplu pe spate, cea principală are 50MP cu stabilizare optică, un teleobiectiv cu zoom 3x de 10MP și în final unul ultrawide de 12MP care are și el super stabilitate. Pentru partea frontală, avem 10 MP.

Bateria are 3700mAh. Încărcarea maximă este de 25 W cu cablu, care, din nou, nu este inclus în cutie, și de 15 W prin inducție. Are NFC, bluetooth, conectivitate 5G, sunet stereo și protecție IP68. Acesta sosește cu Android 12 și OneUI 4.

Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus White
Samsung Galaxy S22 Plus este un telefon mai prietenos decât S22 Ultra, deoarece este mai mic și are o formă mai rotunjită.

Galaxy S22 Plus este este fratele mai mare al lui S22. Acesta are un ecran Dynamic AMOLED de 6,6 inch cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Aceasta este mai mare decât cea a modelului Galaxy S22 obișnuit, care are un ecran de 6,1 inch. S22 Plus are, de asemenea, un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, o baterie de 4500mAh cu o viteză de încărcare de 45W și o configurație de cameră triplă pe spate. Toate aceste specificații fac din Plus un telefon mai puternic decât S22 obișnuit. Astfel, dacă sunteți în căutarea unui telefon cu un ecran mai mare și mai multe caracteristici, Galaxy S22 Plus este cel pe care trebuie să-l achiziționați.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra White. Se poate vedea S Pen-ul cât și camerele de pe spate care sunt impresionante
S22 Ultra este ușor de utilizat în exterior, chiar și în lumina directă a soarelui. Are unul dintre cele mai luminoase ecrane de pe piață în acest moment.

Samsung Galaxy S22 Ultra este flagshipul seriei S22. Este primul telefon din seria S care include S Pen de la Samsung. Specificațiile sunt de top, incluzând un ecran Dynamic AMOLED de 6,8 inch cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, procesor Snapdragon 8 Gen 1, baterie de 5000 mAh, până la 12 giga de memorie RAM și 1 TB de stocare. În partea camerelor foto, este prezentată o configurație cvadruplă, și anume: camera principală de 108 MP (OIS, PDAF), cameră secundară de 10 MP (Telephoto), cel de-al treilea senzor de 10 MP (Telephoto) și cel de-al patrulea senzor de 12 MP (Ultra-wide). Pe partea frontală, avem o cameră de 40 MP (PDAF).

Astfel, Samsung Galaxy S22 Ultra este unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață, înglobând o mulțime de caracteristici într-un pachet elegant și puternic. Telefonul se mândrește cu un S Pen rapid, un sistem de cameră foto superior, un ecran luminos și clar și capacități de încărcare rapidă. Este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe telefoane de pe piață, iar durata de viață a bateriei ar putea fi mai bună. Dar, în general, Galaxy S22 Ultra este un telefon care ar trebui să placă utilizatorilor înrăiți și persoanelor preocupate de productivitate.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Samsung Galaxy Z Flip3 5G Black. Telefonul se poate vedea atât cum este închis cât și deschis
Samsung Galaxy Z Flip 3 are suficiente camere foto pentru fotografiile de zi cu zi. Nu are un teleobiectiv, dar se descurcă bine în ceea ce constă orice alte sarcini.

Acesta a fost disponibil în țara noastră începând cu 27 august 2021 în două variante de memorie (8-128 GB și 8-256 GB) și în numeroase culori, dintre care unele în exclusivitate doar în magazinul oficial Samsung. Grosimea de 15,9 mm se face simțită doar în buzunar, dar greutatea redusă de doar 183 de grame face ca smartphone-ul să fie foarte ușor de manevrat. Acesta măsoară 86,4 72,2 x 15,9 mm atunci când este închis și 166 x 72,2 x 6,9 mm atunci când este deschis. Bateria rămâne neschimbată față de cea a predecesorului, de 3.300 mAh. Este greu să depășești patru ore de autonomie a bateriei, iar încărcarea la 15 wați nu ajută. Fotografiile pe care le puteți obține cu camera duală din spate sunt comparabile cu cele ale lui Galaxy S21, mai puțin lipsa zoom-ului optic. Senzorul principal de 12 megapixeli (f/1.8) este flancat de un obiectiv ultrawide de 12 megapixeli (f/2.2) cu un FoV de 123 de grade.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Samsung Galaxy Z Fold3 5G Phantom Green. Spatele telefonului este atent realizat iar partea frontală este parțial deschisă pentru a evidenția mărginile
Galaxy Z Fold 3 este cel mai bun telefon pliabil de până acum. Acesta are un design mai rezistent și suportă S Pen. Funcțiile de multitasking sunt chiar mai bune decât înainte.

În România, a fost lansat pe 27 august 2021 în versiunile 12-256 GB și 12-512 GB și în trei variante de culori diferite. Este cu siguranță un dispozitiv impresionant, mai ales datorită greutății de 271 de grame. Grosimea de 14,4 mm atunci când este închis nu este cea mai bună, dar odată deschis se schimbă radical. Când este deschis, măsoară 158,2 x 128,1 x 6,4 mm. Deși bateria de 4.400 mAh se consumă relativ repede, puteți ajunge seara fără probleme cu telefonul funcțional. Cu o durată de funcționare a ecranului cuprinsă între patru ore și jumătate și șase ore, acest telefon este cel mai potrivit pentru utilizatorii ocazionali. Cei trei senzori din spate de 12 megapixeli (senzor principal cu f/1.8 și OIS, tele cu 2X f/2.4 și ultra-wide f/2.2 de 123 de grade) realizează fotografii comparabile cu cele realizate de Galaxy S21s și S21+s; sunt de înaltă calitate, dar nu sunt supraexpuse.

Ce ar trebui să știi despre telefoanele Samsung?

Ce este diferit la telefoanele Samsung față de alte dispozitive? De ce sunt atât de apreciate în întreaga lume și concurează cu alte companii pentru a crea cele mai bune telefoane? În cele ce urmează, vom discuta aceste aspecte și alte curiozități, întrucât vei ști mai multe despre telefoanele pe care le oferă acest brand arhicunoscut.

Câte tipuri de modele Samsung Galaxy există?

Te-ai gândit vreodată de unde vine denumirea fiecărui telefon Samsung? Probabil presupui că sunt puse accidental, dar nu este așa. Pur și simplu, aceasta e o modalitate simplă de a face o clasificare bazată pe caracteristicile tehnice pe care le au și a prețului.

De exemplu, S și Note (cele mai puternice modele cu cele mai remarcabile caracteristici tehnice) primesc de obicei actualizările mult mai devreme decât modelele din gamele inferioare.

Gama A și M, prezintă caracteristici mai modeste, dar la fel de puternice. Mai puțină memorie RAM și stocare internă, întotdeauna putând fi extinsă prin intermediul unui card de memorie. În plus, finisajele sunt din plastic și nu din sticlă sau metalice, ca la modelul S sau Note.

Care sunt avantajele și dezavantajele unui telefon Samsung?

În continuare, vom vedea într-un tabel avantajele și dezavantajele generale ale telefoanelor Samsung. Să vedem care sunt aceste argumente pro și contra!

Avantaje
 • Există o varietate foarte mare de telefoane
 • Modelele Note și S sunt cele mai bune de pe piață
 • Samsung e un brand cunoscut pentru calitatatea dispozitivelor sale
 • Design-ul telefoanelor este unul modern și atent proiectat
 • Ecranele companiei Samsung sunt unele dintre cele mai bune care există pe piață
Dezavantaje
 • Prețul tinde să fie mai mare față de alte tipuri de telefoane
 • Modelele mai ieftine nu au parte de actualizări software regualte

Ce tipuri de ecran au telefoanele Samsung?

Ecranele telefoanelor Samsung se diferențiază între ele în funcție de poziționarea camerei. Astfel, există trei categorii: Infinity-O, Infinity-V, și Infinity-U. „O” presupune faptul că display-ul are un decupaj circular în care este integrată camera frontală, „V” semnifică faptul că decupajul este în forma literei V iar „U” respectă același principiu (simplu, nu-i așa?).

Pe de altă parte, ca și tehnologie, ecranele se împart în OLED, AMOLED și QLED. S-ar putea ca ele să-ți sune familiar. În cazul în care nu știi ce presupune fiecare, vom încerca să-ți explicăm pe cât mai simplu cu putință. Ecranele OLED sunt implementate de companie pe televizoarele și telefoanele high-end (de cea mai înaltă calitate) pentru a oferi o redare de conținut foarte bună. AMOLED-ul este la fel, dar e gândit pentru a economisi energie, ideal pentru smartphone-uri. Iar nu în ultimul rând, QLED e fratele mai mic și mai slăbuț care nu oferă aceeași calitate.

Ce fel de procesoare au telefoanele Samsung?

Telefoanele Samsung folosesc două tipuri de procesoare: Exynos și Snapdragon. Ceea ce multă lume nu știe, este că ambele sunt dezvoltate de aceeași companie (Qualcomm colaborează cu Samsung încă din anii 90) și coexistă pe mai multe modele: în SUA și China telefoanele au Snapdragon iar în restul lumii Exynos.

Motivele care stau în spatele acestei diferențe țin strict de modul în care au loc producția și distribuția. Iar din punct de vedere tehnic, testele au arătat că performața este identică în cazul ambelor tipuri de procesoare. Așadar, nu este motiv de îngrijorare.

Ce este OneUI?

One UI este o interfață software dezvoltata de Samsung pentru telefoanele sale mobile. Aceasta a fost prezentată în 2018 și a fost încorporată în terminalele Samsung Galaxy începând cu actualizările firmware de la Android 9.0 Pie până în prezent. Scopul a fost de a aduce performanțe ridicate și o experiență mai bună utilizatorilor.

În acest fel, cele mai recente telefoane Samsung au deja această interfață special concepută pentru a răspunde celor mai moderne necesități.

Prin urmare, acestea sunt cele mai bune telefoane Samsung din 2022. Sperăm că articolul a fost de ajutor, întrucât îți așteptăm părerea în secțiunea de comentarii să ne zici dacă ai făcut alegerea potrivită.

Distribuie.

Pasionat de lumea digitală și cultura geek. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns