Telefonul se descarca repede? Cum sa ai baterie mai multa la telefon!

Telefonul se descarca repede
Telefonul se descarca repede

Telefonul se descarca repede? – bateria telefonului – Indiferent dacă aveți un iPhone sau un smartphone Android, probabil că sunteți destul de familiarizați cu lupta de a menține smartphone-ul funcțional in sensul ca bateria se descarca foarte repede. La urma urmei, telefoanele sunt scumpe, iar protejarea bateriei vă va ajuta să amânați procesul scump de cumpărare a unui telefon nou. Stim care este problema pentru ca si noi ne luptam cu ea, uneori bateria nu ne ajunge pentru nici macar o zi. Astazi vom vorbi despre motivele comune si destul de importante pentru care bateria telefonului tau se descarca repede.

Telefonul se descarca repede? Afla de ce!

1. Luminozitatea ecranului este setată prea mare

Telefonul se descarca repede
Telefonul se descarca repede

O sursă majoră de terminare a bateriei este setarea luminozității ecranului prea mare. Puteti sa regla luminozitatea la o intensitate scăzută tot timpul, sau profitați de setarea care permite telefonului să determine automat cât de luminos ar trebui să fie ecranul. Telefonul dvs. se va optimiza astfel încât mesajele dvs. text să fie vizibile atunci când este luminos afară, dar veti salva si viata autonomiei. Un alt mod de a reduce cantitatea de energie a bateriei consumată de ecran este de a reduce timpul necesar pentru ca ecranul să se oprească după ce opriți utilizarea acestuia.

2. Telefonul dvs. caută constant rețele Wi-Fi

Alegerea utilizarii Wi-Fi in loc de date poate fi excelentă pentru liniștea sufletească și pentru factura dvs. lunară. Dar dacă telefonul dvs. caută în permanență un semnal Wi-Fi în timp ce nu utilizezi internetul sau când sunteți cu prietenii, acesta functie va consuma cu siguranta mai multa energie. Dacă nu va așteptați să vă conectați la o rețea Wi-Fi, opriți Wi-Fi pentru a împiedica telefonul dvs. să caute un semnal pe care nu îl veți utiliza.

Citeste si:  Chrome îți va permite să folosești autentificarea biometrică înainte de efectuarea plăților

3. Notificările

Telefonul se descarca repede
Telefonul se descarca repede

Gândește-te ce face telefonul tău toată ziua. Dacă se aprinde constant, vibrează sau redă sunete de notificare, probabil că v-ați dat seama de ce bateria moare atât de repede. Un flux constant de notificări dauneaza beteriei telefonului. (Și se dovedește că opțiunea de a face ca telefonul dvs. să vibreze de fiecare dată când primiți un mesaj, un apel sau o notificare utilizează mai multă baterie decât activarea sunetului) Asigurați-vă că ați activat doar notificările pe aplicațiile care sunt importante si pe care chiar le folositi.

4. Aplicatii care ruleaza in fundal

bateria telefonului
bateria telefonului

Puteți verifica care dintre aplicațiile dvs. utilizează cea mai mare putere a bateriei (prin deschiderea aplicației Setări și navigarea pe Baterie fie pe Android, fie pe iOS). Ar trebui să vedeți aplicațiile pe care le utilizați cel mai des, dar dacă există o aplicație despre care sunteti surprins că este un consumator major de energie a bateriei, atunci este probabil să ruleze în fundal pe parcursul zilei. Daca opriti ca aplicatiile sa mai ruleze in fundal, atunci va puteti astepta la o autonomie mult mai ridicata a bateriei.

5. Exagerati cu aplicatiile si activitatile ce dauneaza bateriei

bateria telefonului
bateria telefonului

Dacă verificați vremea de zeci de ori pe zi sau căutați în permanență lucruri în Google Maps, dați permisiunea de a urmări locația dvs., care poate utiliza foarte multă baterie. Este în regulă să folosiți aplicații care necesită GPS atunci când aveți nevoie de ele, dar asigurați-vă că nu le folosiți excesiv și asigurați-vă că le închideți atunci când nu aveți nevoie de ele. În mod asemănător, utilizarea constantă a locatiei, transmiterea de muzică sau videoclipuri toată ziua sau efectuarea de apeluri telefonice în timp ce sunteti în mașină, sunt activități pentru care este posibil să fie necesar sa reincarcati telefonul dacă doriți ca bateria să dureze toata ziua și ar trebui să evitați vizionarea videoclipuri, sa va jucati jocuri cu grafica puternica, sau sa faceti poze toata ziua, mai ales cand aveti baterie putina.

Citeste si:  Cata baterie iti consuma dark mode pe iOS 13 (iPhone)

6. Utilizați aplicații care consumă resurse

Uneori, chiar și schimbarea tuturor setărilor potrivite nu va rezolva problema bateriei – și urăm să o spunem, dar este posibil să fiți cel puțin parțial de vină. Dacă ești dependent de aplicațiile care folosesc o mulțime de date și bateriei, este posibil sa afectezi autonomia telefonului si sa ramai fara baterie mult mai repede decât dacă ai folosi o aplicație care consumă mai puține resurse. Când încercați să economisiți bateria, alegeți să citiți știri în loc să vizionați un videoclip despre aceasta, evitați să jucați jocuri pentru perioade lungi de timp și, în general, rămâneți conștienți de ceea ce faceți pe telefon și de ce.

7. Aplicațiile și datele se sincronizează automat

bateria telefonului
bateria telefonului

Un alt motiv neasteptat pentru care afectam viata bateriei este pentru ca avem functia ce permite sincronizarea automată ativa într-o varietate de aplicații. Salvarea automată a fotografiilor sau sincronizarea aplicațiilor dvs. pare a fi o idee bună (și dacă nu vă veți aminti niciodată să faceți o copie de siguranță manuală, cu siguranță este). Dar dacă bateria telefonului moare constant la miezul zilei, poate doriti sa luati in considerare ca functia de sincronizare este foarte daunatoare autonomiei.

Citeste si:  Pret Huawei P40 5G in Romania, disponibilitate si specificatii

8. Nu ati facut update la sistemul de operare

Telefonul se descarca repede
Telefonul se descarca repede

Există multe motive pentru care trebuie sa vă mentineti actualizat sistemul de operare și aplicațiile. Însă, dacă aveți probleme cu durata de viață a bateriei smartphone-ului e si mai bine sa ne actualizam telefonul: actualizări ale sistemului de operare sau ale aplicațiilor preferate pot adăuga corecții pentru erori care ar putea contribui la problema bateriei dvs.. Asigurați-vă că utilizați cea mai recentă versiune a sistemului de operare disponibil și verificati daca aveți cea mai recentă versiune a aplicațiilor dvs. instalate, astfel încât să beneficiați de cele mai recente îmbunătățiri și remedieri de erori.

9. Telefonul dvs. are o problemă hardware

Telefonul se descarca repede
Telefonul se descarca repede

Dacă ați examinat modul de utilizare a aplicatiilor și v-ați schimbat obiceiurile, dar încă aveți probleme pentru a obține o zi cu baterie de dimineata pana seara, atunci este posibil să existe o problemă hardware. În funcție de ce tip de telefon aveți, de unde l-ați cumpărat și de cât de vechi este, probabil puteți să vă duceti la magazin pentru a obține o părere profesională dacă ceva nu este în regulă.

Acesta este articolul meu cu sfaturi despre cum putem face ca bateria telefonului sa nu se mai descarce atat de repede, daca ai si tu alte sfaturi sau vrei sa te alaturi subiectului, te asteptam la rubrica de comentarii.

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
cernobil care este difernta dintre realitate si serialul chernobyl

Cernobîl, care este diferenta dintre realitate si serialul Chernobyl

Articolul următor
este posibil ghicitul viitorului prin carti si alte trucuri

Este posibil ghicitul viitorului prin carti, si alte trucuri?

Postări Asemănatoare
Total
2
Share