5G-Coronavirus
5G-Coronavirus

Coronavirusul nu este singurul lucru care afectează lumea, trăim și noi într-o epocă de dezinformare, care este si mai rea, mai devreme sau mai târziu, vom găsi un remediu pentru pandemie, dar acesta din urmă pare greu de rezolvat. Conform raportului BBC, cel puțin trei turnuri telefonice au fost incendiate săptămâna trecută în Marea Britanie și au fost solicitate serviciile de urgență pentru a cuprinde incendiul.

Câteva companii, inclusiv companii de telecomunicații și polițiști consideră că motivul din spatele incendiilor este o absurdă teorie a conspirației coronavirus-5G care plutește pe platformele de socializare din Marea Britanie.

Teoria conspirației 5G-coronavirus

O teorie a conspirației 5G-coronavirus face furori pe rețelele de socializare precum Facebook și NextDoor. Aceasta susține că coronavirusul își are originea în Wuhan, deoarece China a lansat 5G în țară. Și acum virusul se răspândește în alte țări care adoptă noua tehnologie de rețea celulară.

Cu toate acestea, teoria conspirației nu reușește să menționeze faptul că coronavirusul a avut impact și în țări precum Japonia și Iran, unde 5G nu a fost încă implementat.

Teoria conspirației se răspândește ca un incendiu, ceea ce duce la hărțuirea rezidenților din Marea Britanie si a muncitorilor care montau cabluri și linii telefonice din fibre optice. Aceasta vine într-un moment în care țara suferă imens din cauza coronavirusului, iar serviciul telefonic este esențial în mijlocul blocajului impus pentru a combate virusul.

Un videoclip postat pe Facebook alimentează în continuare teoria conspirației coronavirus-5G. Menționează că 5G creează virusul și suge oxigenul din plămâni.

5G Este într-adevăr motivul din spatele coronavirusului?

Nu există studii științifice care să demonstreze relația dintre 5G și coronavirus. În mijlocul teoriilor în creștere, o organizație de caritate bazată pe Marea Britanie a încercat să cerceteze problema. S-a ajuns la concluzia că undele radio cu frecvență mai mare utilizate în 5G au radiații electromagnetice care sunt mult sub liniile limite internaționale.

Condamnând actul de incendiu în Marea Britanie, CEO-ul Vodafone UK, Nick Jeffery, a declarat: „Aceasta este acum o problemă de securitate națională. Poliția și autoritățile de combatere a terorismului fac cercetări. ”

Vorbind cu The Guardian, YouTube a spus că va elimina videoclipurile de pe platforma sa care promovează teoria conspiratiei 5G-coronavirus fără bază și va depune eforturi pentru a suprima un astfel de conținut.

Pe lângă eforturile depuse de platformele de internet, este, de asemenea, recomandat să nu crezi tot ce ai citit pe internet. Ar putea duce la răspândirea dezinformării și a actelor dăunătoare așa cum am văzut în Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.