Tesla a anunțat că a livrat 310 mii 48 de mașini în primul trimestru al anului 2022. În timp ce compania și-a doborât propriul record de livrare, CEO-ul Elon Musk a subliniat că acest lucru s-a întâmplat în ciuda condițiilor grele.

Musk a declarat că trimestrul trecut a fost unul neobișnuit de dificil. Subliniind problemele din lanțul de aprovizionare, Musk a spus că politica Chinei „Zero COVID” le-a îngreunat și munca.

Compania a trebuit să oprească producția de două ori luna trecută la fabrica Gigafactory din Shanghai, China. În ciuda unor astfel de probleme, livrările Tesla din primul trimestru au crescut cu 68% față de aceeași perioadă a anului precedent. Compania a livrat 184.400 de vehicule în primele trei luni ale anului 2021.

Potrivit informațiilor oferite de Tesla, majoritatea mașinilor livrate în primul trimestru al anului 2022 sunt Model 3 și Model Y. În primele trei luni, s-au întâlnit un total de 295 mii 324 de proprietari Model 3 și Model Y. În aceeași perioadă, compania a produs 305 mii 407 de mașini. Având în vedere problemele de aprovizionare care afectează atât Tesla, cât și alți producători de automobile, acesta este un număr normal.

Tesla a început și expedierea de mașini fabricate în fabrica sa construită în Grenheide, Germania, cu o investiție de 5,5 miliarde de dolari. Compania intenționează să producă 500 de mii de mașini în această fabrică în fiecare an.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns