Gigantul american de vehicule electrice Tesla continuă să se îmbunătățească în ceea ce privește capacitatea de producție. Potrivit declarației, compania a realizat un număr record de livrări în 2021 .

Tesla a livrat un total de 933.172 de vehicule anul trecut . Aceasta înseamnă o creștere semnificativă de 87% față de 499.647 de unități în 2020. Pe parcursul anului, au fost produse 24.390 Model S și Model X. Numărul livrărilor acestor doi a fost de 24.964.

Producția Model 3 și Model Y a doborât recordul cu 906.032 de unități. Pe parcursul anului au fost efectuate 911.208 livrări Model 3 și Model Y. Ultimul trimestru a fost destul de productiv pentru Tesla. În perioada menționată, compania a produs 305.840 de vehicule și a livrat proprietarilor lor 308.600 de vehicule.

La fel ca și alți producători, Tesla a fost lovită de criza globală a cipurilor, dar producția a crescut semnificativ datorită susținerii fabricii din Shanghai și modificărilor tehnice precum eliminarea senzorilor radar de pe Model 3 și Model Ys fabricați în California. Odată cu începerea producției Model Y în Texas și Germania în 2022, se așteaptă să fie stabilite noi recorduri.

Un alt model despre care se crede că va ajuta Tesla să-și dubleze vânzările este Cybertruck. Pickup-ul electric, a cărui producție este în mod constant întârziată, este planificat să ajungă pe linia de producție de masă din Texas în 2023. Tesla lucrează și la un nou model care va fi poziționat sub Modelul 3 și va începe de la aproximativ 25.000 USD.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns