Conform ultimelor știri, Tesla a investit o sumă de 1,5 miliarde de dolari în criptomoneda bitcoin. Tesla a depus raportul anual de 10K la SEC ieri dimineață, unde a dezvăluit despre noua investiție bitcoin. Tesla a confirmat că va accepta bitcoinul ca mijloc de plată în viitorul apropiat.

Tesla a spus că „vom începe să acceptam bitcoinul ca formă de plată pentru produsele noastre în viitorul apropiat”.

De ceva vreme, clienții Tesla au apelat la fondatorul și CEO-ul Elon Musk să accepte bitcoin pentru achizițiile de vehicule, iar Musk a susținut că sprijină criptomoneda, în special pe Twitter. El chiar a adăugat recent #bitcoin în profilul său. Merită menționat faptul că Elon Musk a susținut, de asemenea, Dogecoin pe Twitter în ultima săptămână.

În raport, Tesla scria „În ianuarie 2021, ne-am actualizat politica de investiții pentru a ne oferi mai multă flexibilitate pentru a diversifica și maximiza randamentele din numerarul nostru care nu sunt necesare pentru a menține o lichiditate operațională adecvată. Ca parte a politicii, putem investi o parte din astfel de numerar în anumite active alternative de rezervă specificate.

Ulterior, am investit suma totală de 1,50 miliarde USD în bitcoin în cadrul acestei politici. Mai mult, ne așteptăm să începem să acceptăm bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre în viitorul apropiat, sub rezerva legilor aplicabile și inițial pe o bază limitată, pe care o putem lichida sau nu la primire. ”

Distribuie

Scrie ceva...