Potrivit unui raport special de la Bloomberg, Tesla l-a dat în judecată pe fostul său inginer, Alexander Yatskov, pentru furtul de informații „confidențiale și strict păzite” legate de tehnologia supercomputerelor companiei, așa-numitul Project Dojo.

În cazul în care nu știați, acest proiect se referă la puternicul computer Tesla, care este unul dintre cele mai puternice din lume și găzduiește rețeaua neuronală pe care se bazează conducerea autonomă a mașinilor companiei și astfel procesează volume uriașe de date pentru a îmbunătăți. eficacitatea IA.

Potrivit copiei documentelor legale, Tesla îl acuză pe Yatskov că a descărcat date confidențiale pe dispozitivele sale personale și a refuzat să le returneze. De altfel, compania subliniază că, în același timp, mințise în CV-ul său despre istoria profesională și abilitățile sale, când a început să lucreze ca inginer în ianuarie, asumându-și proiectarea sistemelor de răcire Dojo. Potrivit plângerii, Yatskov a avut acces nu numai la informații despre sistemul de răcire Dojo, ci și la alte date confidențiale legate de proiect.

Tesla subliniază că toți inginerii săi semnează un NDA care îi împiedică să dezvăluie sau să stocheze informații confidențiale, despre care compania susține că a fost încălcat de Yatskov. De altfel, cunoscutul producător de mașini electrice mai afirmă că l-a prins pe Iatskov trimițând email-uri cu informații confidențiale de la adresa personală către e-mailul de la serviciu.

Potrivit plângerii, Tesla susține că Yatskov a recunoscut că a stocat informațiile confidențiale pe dispozitivele sale personale, atunci când directorii companiei sale au vorbit despre această problemă. I s-a dat apoi permisiunea administrativă din 6 aprilie și i s-a cerut să aducă aceste dispozitive pentru ca Tesla să poată recupera orice informație furată. Yatskov a răspuns aducând înapoi un laptop „fals”, în încercarea de a ascunde orice dovadă împotriva lui.

În cele din urmă, el și-a depus demisia pe 2 mai, iar acum Tesla îl dă în judecată pentru despăgubiri, precum și decizia judecătorească necesară care l-ar obliga pe Iatskov să returneze informațiile clasificate.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns