Tesla investește 500 de milioane de dolari în extinderea rețelei de stații de încărcare

Producătorul de automobile electrice Tesla anunță o investiție de peste 500 de milioane de dolari pentru extinderea rețelei sale de stații de încărcare rapide, denumite Supercharger.

Anunțul lui Elon Musk

Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a făcut această declarație semnificativă pe contul său personal de Twitter, subliniind că „Trebuie să repetăm: Tesla va cheltui anul acesta peste 500 de milioane de dolari pentru a adăuga mii de noi încărcătoare și pentru a extinde rețeaua noastră Supercharger.” Această sumă urmează să fie alocată exclusiv pentru construirea de noi stații și extinderea celor existente, fără a acoperi costurile operaționale, care sunt mult mai ridicate.

Strategia de extindere a rețelei Supercharger a venit în urma unor demiteri importante din cadrul departamentului de încărcare a vehiculelor electrice al Tesla, cu toate acestea, Musk a asigurat că planurile de extindere vor continua, chiar dacă ritmul va fi mai lent. Specialiștii sunt de părere că aceste demiteri ar putea tulbura planurile Tesla de extindere a stațiilor de încărcare rapidă, influențând astfel eforturile președintelui Joe Biden de a electrifica autostrăzile din SUA.

Finanțarea federală și ambițiile de electrificare

Administrația Biden a alocat, în cadrul Programului Național de Infrastructură pentru Vehicule Electrice, 5 miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani pentru construirea a 500.000 de stații de încărcare pentru vehicule electrice. Tesla se numără printre companiile care au beneficiat cel mai mult de fondurile federale până în prezent.

Investiția substantială anunțată de Tesla subliniază devotamentul companiei către mobilitatea electrică și îmbunătățirea infrastructurii necesare pentru susținerea acestei tranziții. Pe măsură ce industria auto face trecerea către energii curate, ochii lumii sunt ațintiți asupra liderilor precum Tesla, care prin deciziile lor influențează nu doar piața auto, ci și politica energetică și de mediu la nivel global.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *