Tesla Model X Plaid s-a impus drept cel mai rapid SUV din lume. Potrivit primelor teste, oferă performanțe superioare celor promise de marca americană.

În iunie anul trecut, Tesla a dezvăluit Model S Plaid, un sedan care se remarcă drept cel mai puternic Tesla, cu un motor electric triplu de 1020 cai putere, permițându-i să atingă o viteză maximă de 320 km/h. De asemenea, are o accelerație record: mai puțin de 2 secunde pentru a trece de la 0 la 60 mile pe oră (95 km/h).

Foarte repede, șoferii au împins performanța mașinii la limite. Tesla Model S Plaid a stabilit în curând recorduri de viteză. Pe o pistă dreaptă în special, mașina electrică a atins 100 km/h în doar 1,99 secunde, un record pentru un sedan. Pe circuitul Nürburgring Nordschleife din Germania, a parcurs puțin peste 20 km în 7 minute și 30 de secunde.

VERSIUNEA TESLA MODEL X PLAID BATE UN RECORD

După recordurile lui Plaid S, este rândul lui Tesla Model X să arate ce are sub capota. Marca de automobile oferă într-adevăr o versiune Plaid a SUV-ului său . Această versiune orientată spre performanță oferă 536 km de autonomie și trecerea de la 0 la 100 km/h în 2,6 secunde.

Cu cea mai mare putere și cea mai rapidă accelerație dintre orice SUV, Model X Plaid este cel mai capabil SUV produs vreodată. Sistemele de propulsie Model X, combinate cu o nouă arhitectură a bateriei, pot furniza un cuplu imediat la orice viteză”, explică Tesla pe site-ul său oficial.

Afirmațiile mărcii americane sunt confirmate în timpul primelor teste. Primele unități ale Tesla Model X Plaid au ajuns într-adevăr la dealerii din Statele Unite. Canalul YouTube Vehicle-Virgins a putut testa performanța vehiculului, iar rezultatele sunt uimitoare.

Mașina poate trece de la 0 la 0,96 km/h în doar 2,3 secunde . Este puțin mai bine (cu două secunde) decât ceea ce promite Tesla. După cum a promis, firma a dezvoltat cel mai rapid SUV din lume.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns