Tesla reduce semnificativ prețul sistemului de conducere autonomă „Full Self-Driving”

Tesla, celebrul producător american de vehicule electrice, a anunțat recent o scădere semnificativă a prețului pentru software-ul său controversat „Full Self-Driving” (FSD). Această mișcare strategică vine în contextul eforturilor companiei de a-și extinde baza de clienți și de a genera venituri suplimentare în perioada dificilă pe care o traversează.

Prețul FSD scade cu o treime în Statele Unite și Canada

Potrivit informațiilor furnizate de Tesla, prețul de achiziție al sistemului FSD a fost redus cu 4.000 de dolari în Statele Unite, ajungând acum la 8.000 de dolari, față de 12.000 de dolari anterior. De asemenea, în Canada, prețul a scăzut de la 16.000 de dolari canadieni la 11.000 de dolari canadieni. Această ajustare a prețurilor are loc în condițiile în care Tesla se confruntă cu provocări financiare și presiuni crescute pe piața vehiculelor electrice.

Tesla mizează pe atragerea de noi clienți prin reducerea costurilor

Analiștii din industrie consideră că această mișcare este o încercare directă a companiei de a genera venituri suplimentare din software într-o perioadă dificilă. Sam Abuelsamid, analist principal la Guidehouse Insights, a declarat: „Reducerea costului inițial diminuează barierele pentru clienții care doresc să adauge această funcționalitate”. Tesla speră astfel să convertească o parte dintre utilizatorii care au beneficiat de perioada de probă gratuită de o lună într-un număr mai mare de clienți plătitori.

FSD rămâne un sistem de asistență a șoferului, nu o soluție complet autonomă

În ciuda numelui său, sistemul „Full Self-Driving” nu transformă vehiculele Tesla în mașini complet autonome. FSD este considerat un sistem de asistență a șoferului de nivel 2, care necesită în continuare supravegherea umană. Recent, Tesla a început să-l denumească „Supervised Full Self-Driving” pentru a reflecta mai bine capacitățile sale actuale. Cu toate acestea, compania rămâne hotărâtă să dezvolte un software de conducere autonomă de nivel 4 sau 5 în viitorul apropiat.

Rămâne de văzut ce planuri va dezvălui Tesla în cadrul conferinței sale dedicate Robotaxi-urilor, programată pentru data de 8 august. Până atunci, reducerea prețului sistemului FSD reprezintă o strategie menită să atragă noi clienți și să stimuleze veniturile companiei într-o perioadă marcată de provocări pentru industria auto.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *