spart contul de Facebook
spart contul de Facebook

Dacă crezi că ţi-a fost spart contul de Facebook, sau o bănuială în acest sens sau chiar lucrurile sunt evidente, ei bine astăzi vom vorbi despre cum poţi evita ca cineva să îţi afle datele de conectare la marea reţea de socializare, despre cum poţi afla dacă cineva ţi-a spart contul de facebook şi aşa mai departe.

Acesta articol va fi ca un fel de ghid pentru cei ce vor mai multă siguranţă pe internet, mai multă siguranţă pentru datele personale, intime şi aşa mai departe.

În acest articol am să te învăţ cum îţi poţi securiza contul de facebook, cum poţi vedea dacă contul de facebook a fost spart, dar şi cum ţi se poate sparge un cont de facebook. Să începem!

Cum îţi poţi proteja contul de facebook?

Pentru început vom vorbi despre metodele de a face contul de facebook sigur pentru a nu mai putea fii spart, bineînţeles, „spart” este un termen folosit de toată lumea, aşa că vom folosi acest termen pentru a explica cât mai bine acest articol.

Pentru început, trebuie să schimbăm parola contului atunci când avem o bănuială de ceva „necurat”, puteţi schimba parola unui cont de facebook, prin accesarea contului, apoi intraţi pe setări, confidenţialitate, datele contului, şi aşa mai departe, va fi destul de intuitiv, trebuie doar să încercaţi să vă schimbaţi parola de facebook cât de repede posibil.

Vă puteţi schimba parola de facebook şi dacă intraţi pe acest link: https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view

După ce aţi schimbat parola contului de facebook ideal este să vă schimbaţi şi parola contului de mail pentru acesta la rândul lui poate fii compromis, dar de asemenea puteţi schimba şi parolele altor aplicaţii şi conturi pentru că şi acestea din urmă pot fi compromise.

Facebook are în 2019 o metodă foarte bună de a proteja conturile, şi este bine să o aveţi activată, funcţia de logare în 2 paşi este foarte benefică, atunci când cineva vă ştie numărul de telefon sau dresa de mail cu care se poate conecta la facebook, dar şi parola se poate conecta la facebook doar dacă ştie şi un cod de securitate care va veni prin mesaj pe telefonul dumneavoastră personal, această funcţie este foarte benefică şi nu trebuie să mai staţi cu multe griji. Dar aveţi grijă, dacă cineva v-a aflat parola de facebook tot trebuie să aveţi semne de întrebare şi să încercaţi să vă securizaţi contul.

Cum aflu dacă cineva mi-a spart contul de facebook?

spart contul de Facebook
spart contul de Facebook

În imaginea de mai sus puteţi vedea locaţiile şi dispozitivele de pe care contul meu Facebook este conectat, puteţi intra tot pe link-ul de mai sus pentru a vedea şi voi aceste informaţii, dacă ceva este neclar şi descoperiţi un dispozitiv sau o locaţie ce nu a fost a voastră acesta este unul din semnele pe care nu vreţi să le vedeţi.

Dacă la locaţie sau dispozitiv veţi avea „Unknown” sau „Necunoscut”, acest lucru nu este neapărat de speriat pentru că uneori nu ni se poate oferi locaţia exactă, dar totuşi, dacă vedeţi o altă locaţie, ţară şi dispozitiv cu totul necunoscut, este bine să luaţi măsuri.

Partea cea mai proastă în a vedea dacă cineva v-a spart contul de facebook este că puteţi să o vedeţi prin activitate, iar activitatea contului dumneavoastră chiar a fost schimbată, de exemplu vedeţi că apar sau dispar poze, vedeţi statusuri ce nu au fost făcute de către dumneavoastră şi aşa mai departe.

Cum mi s-a spart contul de facebook?

Simplu, sunt mai multe metode de a ţi se sparte contul de facebook, cele mai frecvente şi poate chiar cele ce ţi-au dat şi ţie bătăi de cap vor fi enumerate mai jos.

1. Logarea pe un dispozitiv străin.

Este clar, dacă activitatea necunoscută apare după ce te-ai conectat pe un PC public, cum ar fi computer-ul şcolii sau un alt telefon ce nu îţi aparţie, ei bine ai putea ştii cine este făptaşul, însă nu trage concluzii pripite şi încearcă să afli dacă cu adevărat dacă acesta este motivul.

2. Ţi-ai dat singur parola contului.

Sunt o mulţime de programe şi aplicaţii, sau link-uri ce îţi vor parola de facebook şi tu o dai crezând că te conectezi la facebook tu de fapt dai parola ta altor aplicaţii şi site-uri pentru că nu eşti atent în bară.

Sunt unele site-uri ce îţi fură parola de facebook când intri pe ele pentru că te pun să te conectezi pe o pagină ce arata exact că interfaţa facebook, după ce ai completat datele şi ai dat pe logare, o să îţi apară o eroare şi apoi îţi va oferi pagina reală de conectare, dar până atunci tu ai avut o pagină fake care ţi-a salvat datele de conectare.

Cam prin aceste două metode te poţi alege cu un cont spart, cel puţin în momentul de faţă, dacă mai sunt şi alte metode pe care eu nu le cunosc te aştept la rubrica de comentarii.

Dacă doreşti să intri în discuţie, să ne povesteşti ceea ce ai păţit tu, sau dacă doreşti sfaturi, te aşteptam la rubrica de comentarii.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.