TikTok cere clarificari privind interdictia din SUA, iar administratia Trump nu raspunde

TikTok cere clarificari privind interdictia din SUA
TikTok cere clarificari privind interdictia din SUA

TikTok cere clarificări despre soarta sa de la administrația Trump care, la o zi după expirarea ultimatumului, nu a furnizat încă detalii cu privire la această chestiune. Următoarea dată a poveștii articulate coincide pe 12 noiembrie: începând de mâine, conform celor stabilite de Departamentul de Comerț al SUA la jumătatea lunii septembrie , TikTok nu va mai putea desfășura o serie de activități care fac posibilă utilizarea platformei in Statele Unite.

Pentru a contracara aceste măsuri, TikTok a inaintat o cerere Comisiei pentru investiții din Statele Unite (CFIUS) o cerere de prelungire a interdicției cu încă 30 de zile, care ar fi utilă pentru a încerca să realizăm ipoteza vânzării sucursalei americane a ByteDance cu intervenția Oracle și Walmart – o ipoteză care primise aprobarea de la Trump însuși . Problema evidențiată de TikTok constă în faptul că la câteva ore după expirarea ultimatumului, CFIUS nu a pronunțat încă în nici un fel cererea. Având în vedere această situație, TikTok a depus o nouă cerere la o Curte de Apel a Statelor Unite cu scopul de a amâna în continuare interdicția

Citeste si:  Instagram fura functia de editare video de la TikTok

Într-o notă furnizată celor de la The Verge, un purtător de cuvânt al TikTok subliniază:

Timp de un an, TikTok s-a angajat activ și cu bună credință cu CFIUS pentru a aborda problemele sale de securitate națională, deși nu am fost de acord cu evaluarea sa. În cele aproape două luni de când președintele și-a dat aprobarea preliminară propunerii noastre de a elimina aceste preocupări, am oferit soluții detaliate pentru finalizarea acordului, fără a primi feedback cu privire la soluțiile noastre de confidențialitate și protecție a datelor.

Și din nou, la iminenta expirare a ultimatumului:

Începând de astăzi, cu termenul limită din 12 noiembrie stabilit de CFIUS și fără o prelungire, nu avem de ales decât să depunem o petiție la instanță pentru a ne apăra drepturile și cele ale celor peste 1.500 de angajați americani.

TikTok a reușit să evite măsurile restrictive prevăzute în ultimul moment începând cu 27 septembrie și nu trebuie exclus faptul că o nouă decizie a judecătorului ar putea amesteca din nou cărțile de pe masă în ultimul moment. Între timp, scenariul politic al SUA în comparație cu septembrie s-a schimbat, având în vedere că Trump, după rezultatul alegerilor prezidențiale, încearcă cu orice preț să-și apere fotoliul la Casa Albă, anunțând o serie de bătălii juridice împotriva noului ales Biden. Dacă procesul de tranziție de la Trump la Biden continuă fără probleme, cazul TikTok ar putea reprezenta un caz de testare important pentru evaluarea care va fi politica noii administrații față de aplicațiile chinezești – pozițiile apărute în ultimele luni cu toate acestea, sugerează că chiar și democrații se tem că TikTok reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a SUA.

Citeste si:  Guvernul din India a interzis 59 de aplicații chinezești

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Qualcomm va furniza cipuri pentru Huawei

Qualcomm va furniza cipuri pentru Huawei (zvon)

Articolul următor
Windows 10

Windows 10 va avea noi personalizari dupa actualizare

Postări Asemănatoare
Total
1
Share