BusinessInternetŞtiri

TikTok contestă interdicția de a fi folosită în Montana

TikTok se opune interdicției de a fi folosită în Montana

TikTok, rețeaua de socializare apreciată de toate generațiile, a intentat un proces împotriva statului Montana după ce acesta a interzis folosirea aplicației în întregul stat începând cu 1 ianuarie 2024. Interdicția a fost motivată de problemele de securitate națională asociate cu proprietarul ByteDance, o companie chineză.

Potrivit reprezentanților TikTok, noua lege a statului Montana care interzice folosirea aplicației în întregul stat încalcă dreptul la libertatea de exprimare garantat de primul amendament al Constituției.

Acțiunea în justiție a venit la câteva zile după ce guvernatorul Montana, Greg Gianforte, a semnat legea care interzice magazinele de aplicații să ofere TikTok în Montana începând cu 1 ianuarie 2024. Gianforte a declarat că legea protejează cetățenii de influența străină a Partidului Comunist Chinez, deoarece TikTok aparține ByteDance, o companie cu sediul la Beijing.

Cu toate acestea, interdicția din Montana nu va împiedica utilizatorii actuali să acceseze aplicația, ci vizează să perturbe disponibilitatea acesteia prin amenințarea cu o amendă de 10.000 de dolari pentru fiecare zi în care aplicația rămâne în magazinele de aplicații de unde utilizatorii din Montana o pot descărca.

În replică, TikTok a depus o plângere la tribunalul districtual din Montana. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Contestăm interdicția neconstituțională a TikTok în Montana pentru a proteja afacerea noastră și sutele de mii de utilizatori TikTok din Montana. Credem că acțiunea noastră în instanță va avea succes pe baza unei serii de precedente și fapte extrem de solide”.

TikTok mai afirmă că este ilegal pentru state să pună în aplicare aceste interdicții, motivând că doar guvernul federal are puterea de a remedia amenințările la adresa securității naționale.

Deși interdicția din Montana este prima care a fost aprobată, TikTok a contestat deja alte încercări federale de a interzice aplicația la nivel național. CEO-ul aplicației, Shou Zi Chew, a trebuit să susțină cauza companiei sale în fața senatorilor locali în ceea ce privește tratamentul dat datelor utilizatorilor americani cu câteva săptămâni în urmă.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button