TikTok nu va fi interzis in SUA (cel putin pentru moment)

TikTok
TikTok

TikTok reușește din nou să evite interdicția ordonată de administrația Trump și, de asemenea, în acest caz este o decizie oficializată în ultimul moment . Intrarea în vigoare a măsurilor restrictive – care, de fapt, ar fi blocat activitățile TikTok în Statele Unite – a fost stabilită pentru ieri (12 noiembrie), miercurea trecut TikTok a prezentat o nouă cerere prin care solicita prelungirea termenului de interdicție și evidențiază inerția guvernului american în fața propunerilor de evitare a înghețării activităților (în primul rând vânzarea către Oracle a sucursalei SUA a ByteDance).

Departamentul de Comerț al Statelor Unite – care a urmat ordinul executiv al lui Trump în septembrie – a confirmat că, cel puțin pentru moment, nu va forța TikTok să oprească operațiunile pe piața SUA, ci va respecta decizia judecătorului statului federal. din Pennsylvania care a blocat interdicția la sfârșitul lunii octombrie (amintiți-vă că, cauza nu a fost activată direct de TikTok, ci de un grup de trei creatori care folosesc platforma ByteDance ).

Citeste si:  LG prezinta Wing: ecran dublu, rotativ, camera foto tripla, 5G si Snapdragon 765G

Judecătorul din Pennsylvania a motivat oprirea subliniind că măsura Departamentului de Comerț a depășit competența sa și a dus la o măsură extrem de penalizatoare pentru creativii americani. Deci, deocamdată totul sau aproape să fie refăcut pentru autoritățile americane care încearcă de luni de zile să blocheze rețeaua socială, având în vedere riscurile de securitate națională legate de o aplicație administrată de o companie despre care se crede că are legături cu guvernul chinez.

Cu toate acestea, problema este departe de a fi soluționată , având în vedere că mai multe litigii legale care implică TikTok sunt încă în curs de desfășurare. Primul se referă la apelul pe care chiar Departamentul Comerțului l-a depus împotriva deciziei judecătorului din Pennsylvania; cealaltă este cea de la Curtea de Apel din Washington, care a stabilit în decembrie data până la care atât ByteDance (14 decembrie), cât și administrația Trump (28 decembrie) vor trebui să prezinte documentație suplimentară pentru a continua procedura.

Situația este încă foarte încurcată și sarcina de a dezlega problema, având în vedere evoluția alegerilor prezidențiale, ar putea merge direct la administrația Biden.

Citeste si:  Xiaomi Redmi Note 8 Pro, pret, specificatii si alte informatii

Rămâi la curent cu toate notățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Galaxy S21 Ultra

Galaxy S21 Ultra va sustine S Pen, va fi sfarsitul seriei Note?

Articolul următor
cereal 898073 1920

Mic dejun rapid si sanatos: 7 idei pentru dimineti pe fuga

Postări Asemănatoare
Total
1
Share