TikTok, platforma de socializare care găzduiește milioane de utilizatori la nivel mondial, continuă să fie în centrul atenției datorită problemelor legate de încălcările de date și interdicțiile impuse. Recent, gigantul media social a primit o amendă uriașă de 345 milioane de euro (aproximativ 368 milioane de dolari) din partea Comisiei de Protecție a Datelor din Irlanda. Acest lucru vine după ce, în luna aprilie, TikTok a fost sancționat cu o amendă de 12,7 milioane de sterline de către Autoritatea de Supraveghere a Datelor din Regatul Unit pentru procesarea ilegală a datelor copiilor, fiind una dintre cele mai mari amenzi de acest gen.

Motivul amenzii recente este similar cu cel anterior. Regulatorii susțin că TikTok a setat conturile copiilor ca fiind „publice” în mod implicit, permițând astfel tuturor să acceseze liber profilele și videoclipurile. Cu toate acestea, TikTok nu este de acord cu această decizie. Ei susțin că aceste setări datează de acum trei ani. Elaine Fox, responsabilul TikTok pentru Europa, a subliniat că din septembrie 2021, conturile au fost setate ca private și funcția de mesagerie directă a fost dezactivată pentru utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani.

Această decizie reprezintă un semnal de alarmă pentru toate platformele de socializare, subliniind importanța protejării datelor utilizatorilor, în special a celor mai tineri. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va răspunde TikTok și ce măsuri vor lua pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

[SURSA]

Sunt Marian Ciobanu, pasionat de tehnologie cu peste 10 ani de experiență în tehnologia mobilă, gadgeturi și computere. Am studiat la Universitatea Ovidius din Constanța, Științe Economice și am scris numeroase articole despre tehnologie pentru publicații precum Betit, TechCafe și altele. Sunt pasionat de ceea ce fac și în prezent sunt fondatorul Geeki.ro. Cred în împărtășirea cunoștințelor și sunt mereu deschis la discuții despre ultimele inovații în tehnologie.

Lasa un raspuns