Tim Cook are deja un înlocuitor la Apple: Cine este posibilul succesor?

Într-un articol recent publicat de reputatul jurnalist Mark Gurman, sunt abordate perspectivele viitoare ale companiei Apple, posibila plecare a directorului Tim Cook și cel mai plauzibil candidat pentru a-i succeda. Gurman se bazează pe informații de încredere și declarațiile unor surse anonime pentru a aduce lumina asupra acestor subiecte de interes major în industria tehnologică.

Tim Cook și viitorul său la Apple

La vârsta de 63 de ani, Gurman sugerează că Tim Cook ar trebui să înceapă să se gândească la următorul capitol al carierei sale și să numească un înlocuitor. Deși compania a analizat această posibilitate de ceva timp, Gurman afirmă că procesul este mai puțin transparent decât s-ar fi așteptat. Într-un interviu acordat cântăreței Dua Lipa, Cook a declarat că misiunea sa este de a pregăti mai mulți oameni pentru a avea succes și că dorește ca noul CEO să provină din cadrul Apple. Astfel, se poate deduce că persoana care îl va înlocui pe Tim Cook se află deja în conducerea actuală a companiei, iar Apple nu intenționează să aducă un talent extern pentru această poziție cheie.

Gurman subliniază importanța vârstei în alegerea înlocuitorului lui Tim Cook. Jeff Williams, cu o carieră impecabilă în cadrul companiei, a fost considerat timp de ani de zile candidatul perfect. Cu toate acestea, la cei 61 de ani ai săi, la doar doi mai puțin decât Tim Cook, numirea sa ca director general ar putea fi încetinită. Apple caută stabilitate, astfel că obiectivul lor ar fi să selecționeze o persoană mai tânără.

John Ternus – posibilul succesor

Potrivit lui Gurman și surselor sale din cadrul Apple, compania se pregătește pentru ca John Ternus să devină succesorul lui Tim Cook în calitate de CEO. Ternus a intrat în companie în 2001 și a ocupat diverse poziții de conducere, fiind în prezent șeful departamentului de inginerie Apple. Dacă ai urmărit prezentarea recentă a iPad Air și iPad Pro, cu siguranță îți este familiară fața sa. Ternus a devenit în ultimul timp protagonistul prezentărilor, anunțurilor și evenimentelor, iar acest lucru nu este considerat o coincidență de către mulți. În plus, la vârsta de 48 de ani, Ternus ar putea aduce stabilitate în companie și, dacă totul merge bine, să îndeplinească funcția de CEO timp de mai mult de o decadă. Cu toate acestea, trebuie să mai avem răbdare, deoarece o sursă a lui Gurman susține că Tim Cook va rămâne în funcție încă cel puțin trei ani.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de Mark Gurman, John Ternus pare să fie cel mai plauzibil candidat pentru a-i succeda lui Tim Cook în funcția de CEO la Apple. Cu o vastă experiență în cadrul companiei și la vârsta de 48 de ani, Ternus ar putea aduce stabilitate și continuitate în strategia de conducere a Apple. Cu toate acestea, trebuie să așteptăm cu răbdare anunțurile oficiale și deciziile finale ale consiliului deadministratie al Apple pentru a confirma acest lucru. Până atunci, privim cu interes și anticipăm viitorul fascinant al companiei Apple sub noua conducere.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *