Vrei să-ți cumperi o imprimantă nouă și nu știi ce să alegi? Ai putea să optezi pentru o imprimantă laser monocromă (care tipărește alb-negru) sau pentru o imprimantă care poate tipări color. Există și diverse variante de imprimante multifuncționale cu funcție de xerox și scanner, printre altele. Desigur, trebuie să ții cont de anumite aspecte importante. Există imprimante multifuncționale și imprimante separate, cu scaner. Uneori, alegerea unui model potrivit poate fi dificilă.

Gândește-te dacă ai nevoie de o imprimantă dotată cu tehnologie LED, laser, cu sistem cu cerneală solidă ori cu jet de cerneală. Imprimantele cu jet de cerneală, laser și LED sunt cele mai importante variante de pe piață, dar în același timp sunt și destul de asemănătoare, deci va fi mai dificil să te hotărăști la un anumit model. 

Există și imprimante care dispun de tehnologii mai speciale, ca de exemplu: modele de imprimante termice și multifuncționale, dar și imprimante de sublimare colorante. Sublimarea reprezintă o tehnică de imprimare excepțională, prin care ideile pot fi vizibile la potențial maxim.

În mod normal, atunci când cumperi un astfel de produs, care are multe funcții, opțiunile pot depinde de anumite considerente: ceea ce îți dorești, model, brand, cât de mult vrei să-l folosești, securitate, ușurința de utilizare, spațiul de instalare, opțiuni speciale, preț și altele. Ideea este de a găsi un produs care obține printuri excelente și scanări de bună calitate. Mulți oameni caută mai degrabă ambele funcții la o singură unitate; mai puțin le surâde ideea de a cumpăra separat un scaner și o imprimantă. De aceea, în prezent sunt apreciate mai mult imprimantele multifuncționale. 

Principalele tipuri de imprimante

Geeki 2 1

Pentru a alege cea mai potrivită imprimantă, ar fi bine să cunoști tipurile majore de imprimante disponibile și eventual anumite caracteristici sau specificații despre acestea. 

Dacă ai în vedere calitatea culorilor fotografiilor, pliantelor, broșurilor, invitațiilor, dar și imprimarea pe pânză special tratată și realizată din material alb, atunci ar fi indicat să alegi o imprimantă cu jet de cerneală.

Calitatea de imprimare este obținută îndeosebi de la un produs cu jet de cerneală, dar contează și tipul de hârtie – simplă sau lucioasă. Când se folosește hârtie lucioasă, imaginile par a fi fotografii reale, dacă și tehnologia imprimantei este avansată. Desigur contează enorm și rezoluția de imprimare și precizia culorii.

Ține cont și de formatul de imprimare pe hârtie: standard, un model care imprimă pe un format mare de hârtie sau unul care imprimă pe un format larg etc.

Calitatea imprimării este de asemenea influențată și de tipul de cerneală folosit:

  • Pe bază de colorant, care este un fel de lichid colorat asemănător cu acuarelele pentru vopsire; acestea facilitează amestecarea culorilor, creșterea preciziei liniilor fine și a textului; sunt folosite mai ales pentru imprimarea fotografiilor.
  • Pe bază de pigmenți, care sunt particule de culoare suspendate în lichid și care au un efect frumos, deosebit, asupra liniilor și textului; produsele de acest fel sunt folosite de oamenii de afaceri, pentru imprimarea documentelor.

Desigur acum există pe piață și modele de înaltă performanță, de imprimante laser color și imprimante LED. Acestea folosesc o sursă de lumină ce transmite o imagine pe un tambur rotativ, care atrage tonerul. Astfel imaginea ajunge pe hârtie, iar întregul proces este foarte rapid. În plus, la Imprimantele cu tonere laser de pe Toner-Box.ro, monocrom sau LED, tonerul este mai ieftin și mai fiabil. 

Modelele de imprimante cu jet de cerneală sunt mai lente, însă oferă un text desenat exact și o grafică mai bună, iar în plus sunt și cele mai accesibile tipuri de imprimante. Majoritatea modelelor de pe piață oferă rezoluții bune, de la 1200 dpi și până la 4800 dpi. Asta înseamnă că sunt excelente pentru fotografii de înaltă calitate. Prin urmare, pentru fotografii, imprimantele cu jet de cerneală sunt o alegere mai bună, decât cele cu laser monocrom sau color.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.