Titanic revine în cinema, în 3D, 4K și remasterizat pentru a 25-a aniversare

Marian Ciobanu
Titanic revine în cinema, în 3D, 4K și remasterizat pentru a 25-a aniversare

Titanic, filmul James Cameron lansat în 1997, revine în cinematografe remasterizat și în 3D pentru cea de-a 25-a aniversare. Urmărește noul trailer.

- Publicitate -

Titanic, al treilea film cu cele mai mari încasări din istorie și câștigător a unsprezece Premii Oscar, se întoarce în cinematografe pentru a comemora cea de-a 25-a aniversare. Regizat de James Cameron și lansat în 1997, a încasat mai mult de 2.000 de milioane de dolari și, timp de doisprezece ani, a fost filmul cu cele mai mari încasări din istorie. În 2009 a fost detronat de Avatar, de același regizor.

Noua versiune de Titanic care ajunge în cinematograf va fi în 3D, 4K și remasterizată. De asemenea, va prezenta cele 48 de cadre pe secundă, la fel ca Avatar și Avatar: The Sense of Water, cunoscut sub numele de High Frame Rate sau HFR . Paramount a publicat un trailer care arată schimbările pe care le vom putea experimenta în cinema.

Scrisă ca o epopee romantică, Titanic spune povestea lui Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) și a lui Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), doi tineri care se întâlnesc și se îndrăgostesc la bordul navei maritime în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton, Anglia, la New York. Statele Unite ale Americii în 1912. Filmul arată dificultățile din cauza diferitelor clase sociale prin care trec protagoniștii săi și prăbușirea ulterioară după ciocnirea cu un aisberg.

Titanic a doborât recordurile de box office și premiile Academiei

Titanic nu numai că a doborât recordurile de box office, ci a făcut-o și la premiile Oscar din 1998, unde a câștigat 11 statuete. Inclusiv:

 • Cel mai bun film
 • cel mai bun regizor
 • cea mai buna fotografie
 • cea mai buna montura
 • Efecte vizuale bune
 • Cel mai bun punctaj original
 • cel mai bun cântec original
 • Cea mai bună direcție artistică și decorațiuni de decor
 • Cel mai bun design de costume
 • Sunet bun
 • Cea mai bună editare a efectelor de sunet

În plus, a fost nominalizată la încă trei premii pe care Titanic nu le-a câștigat: cea mai bună actriță (Kate Winslet), cea mai bună actriță în rol secundar (Gloria Stuart) și pentru cel mai bun machiaj. James Cameron, regizorul filmului, a fost amintit ani de zile pentru că a ținut un discurs -destul de euforic- în timpul ceremoniei de premiere, pentru care îi pare oarecum rău .

Distribuie acest articol
By Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".