Jocurile de slot există de peste un secol, iar la momentul de față sunt una dintre cele mai populare opțiuni dintr-un cazino. Dacă în cazinourile online te poți bucura de rotiri gratuite (free spins), în cazinourile terestre ai parte de o atmosferă incendiară. Care sunt principalele tipuri de sloturi de care te poți bucura? Vom vedea în continuare!

Tipuri de sloturi

Termenul de slot acoperă un spectru larg de jocuri bazate pe noroc, care pot să difere semnificativ între ele. Deși principiile de bază sunt destul de asemănătoare, jocurile pot varia destul de mult între ele. Pentru a face aceste diferențe mai ușor de înțeles, vom analiza separat fiecare dintre principalele tipuri de sloturi:

Sloturile video

Sloturile video nu diferă foarte mult de mașinile de slot cu role în ceea ce privește jocul, în afară de faptul că folosesc un software electronic pentru a selecta rolele și simbolurile câștigătoare. În cazul acestora, toată acțiunea este virtuală, așa că nu există role fizice care se rotesc.

În timp ce jocul este similar, aparatele de slot video sunt mult mai flexibile decât cele cu role. Acest lucru se datorează faptului că nu există constrângeri fizice privind numărul de role sau linii de plată utilizate. Prin urmare, poți găsi sloturi video cu până la o sută de linii de plată diferite și diverse funcții bonus speciale.

Majoritatea jocurilor pe care le vei întâlni la cazinourile live și în cele terestre fac parte din categoria sloturilor video. Acestea sunt foarte populare în rândul jucătorilor, deoarece oferă un nivel ridicat de divertisment și au potențialul de a oferi plăți mari.

Cea mai recentă tendință în materie de sloturi video a fost crearea de jocuri cu plata maximă de 50.000 de ori pariul inițial sau mai mult. Aceasta reprezintă o schimbare majoră în raport cu tipurile mai vechi de sloturi video, unde câștigul maxim era de obicei limitat la 5.000x, în unele cazuri rare, de 10.000 de ori miza.

Odată cu progresul tehnologiei, dezvoltatorii de jocuri au mai mult spațiu pentru a-și pune creativitatea la încercare. Acest lucru are ca rezultat sloturi video extrem de atrăgătoare din punct de vedere vizual, foarte antrenante și destul de pline de satisfacții pentru acei jucători norocoși care reușesc să declanșeze o plată de top.

Sloturile cu o singură monedă 

Sloturile cu o singură monedă sunt simbolul jocurilor de slot de școală veche, deoarece sunt printre cele mai simple aparate care există într-un cazino. Acest tip de sloturi este mai greu de găsit în zilele noastre, în principal pentru că sunt foarte simpliste și nu oferă oportunități de câștiguri mari.

Cu toate acestea, dacă vrei să te bucuri de o experiență clasică, fără nicio caracteristică avansată sau bonusuri, aceste sloturi pot fi foarte distractive.  

Sloturile cu multiplicatori

Sloturile cu multiplicare sunt următorul pas în evoluția păcănelelor, după cele cu monedă unică. Deși majoritatea sloturilor cu multiplicare acceptă și pariuri cu o singură monedă, acestea aduc cele mai multe satisfacții atunci când faci un pariu mai mare. Acest lucru se datorează faptului că aparatele de slot multiplicatoare au cote de plată direct dependente de câte monede pariezi.

Aceste jocuri au fost introduse la sfârșitul anilor 1980 și au fost un succes neașteptat printre jucătorii de cazino. Sloturile cu multiplicator te încurajează să faci pariuri mai mari, deoarece plătesc proporțional pentru toate combinațiile câștigătoare.

De exemplu, dacă pariezi o monedă și nimerești o anumită combinație, este posibil să ai parte o plată de 5 USD. În același timp, dacă faci un pariu cu două monede și obții aceeași combinație, vei primi o plată de 10 USD.

Sloturile Wild Play

Acestea sunt de departe unele dintre cele mai populare tipuri de sloturi. Motivele sunt simple. Sloturile de tip Wild Play sunt extrem de distractive și oferă șansa de a pune mâna pe câștiguri duble, triple și, în unele cazuri, chiar de patru ori mai mari.

În ceea ce privește jocurile de noroc, aparatele de tip wild play sunt cele care includ un simbol wild care poate înlocui orice alt simbol de pe linia de plată pentru a te ajuta să aliniezi o combinație câștigătoare.

Mai mult, aceste simboluri Wild servesc și ca multiplicatori, care îți cresc automat profiturile dacă reușești să nimerești unul într-o combinație câștigătoare.

Multe sloturi video moderne, în special cele online, se încadrează în această categorie și au un simbol wild disponibil ca parte a jocului de bază.

Sloturile progresive

Câștigarea premiului principal la un slot cu jackpot progresiv este cel mai mare vis al majorității jucătorilor de sloturi. Acest lucru se datorează faptului că aceste tipuri de jocuri sunt de departe cele mai profitabile. 

Sloturile progresive pot oferi câștiguri care ajung la zeci de milioane de dolari. Desigur, aceste câștiguri apar rar, dar atunci când apar, norocosul câștigător obține de obicei o sumă de bani care îi schimbă viața.

Sloturile progresive funcționează într-un mod foarte interesant. Ele sunt de obicei interconectate și plătesc un jackpot comun. De fiecare dată când un jucător plasează un pariu la unul dintre aparatele de slot conectate, o parte din pariu intră în jackpot-ul progresiv.

De obicei, nu există un plafon maxim de jackpot. În schimb, suma va continua să crească până când un jucător norocos va atinge combinația potrivită.

Deși aparatele de slot cu jackpot progresiv există de ceva timp, acestea au devenit deosebit de populare odată cu creșterea popularității jocurilor de noroc online. Într-un astfel de mediu, un joc de slot cu jackpot progresiv generează un fond de premii pe toate site-urile web care utilizează același software de cazinou.

Astfel, cu mai mulți jucători care contribuie la fondul de premii, jackpot-urile pot crește rapid și oricine le poate câștiga, atâta timp cât joacă pe un site din rețeaua de jackpot.

Concluzie

Sperăm că informațiile pe care vi le-am împărtășit te vor ajuta să descifrezi caracteristicile diferitelor tipuri de sloturi și te vor ajuta să alegi jocul cel mai potrivit pentru tine. Din fericire pentru orice gambler, cazinourile oferă multiple variante de sloturi, astfel încât ai mereu la dispoziție opțiuni din care să alegi.

Distribuie.

Articolele contorizate de acest "autor" sunt de regulă comunicate de presă, anunţuri, şi alte articole guest post ce nu sunt atribuite niciunui autor de pe site-ul geeki.

Lasa un raspuns