jocuri de strategie
jocuri de strategie

Jocurile de strategie sunt foarte variate și există o diversitate enormă. Câteva dintre cele mai frumoase experiențe în gaming au avult loc în jocurile de acest gen. Astfel, am tras un ochi atât în trecut, cât și în prezent pentru a realiza o listă cu top 5 cele mai bune dintre ele.

Până acum am văzut că există o evoluție continuă, cu idei din ce în ce mai noi ce promit să continue progresul si în viitor. Dar mai important, observăm că sunt introduse tematici din viața reală, de la ora actuală, și implementate atât de bine încât rămânem uimiți de ce sunt capabili dezvoltatorii. Așadar, te sfătuim să tragi un ochi mai jos și să îți actualizezi lista de jocuri strategice, poate chiar și cele pe care le joci cu prietenii tăi.

1. Civilization VI

Civilization 6 este jocul digital de ultimă oră. Iar mai mult ca niciodată, această versiune din serie este sufletul oportunităților și provocărilor. Ca de obicei, în Civ trebuie să construiești imperii, să intri în competiții pentru a câștiga și să te împotrivești liderilor ticăloși. Cu zone precum păduri, deșerturi iar lucruri precum bogățiile, îți influențează poporul, fie spre bine, fie spre rău, totul depinde de tine. De altfel, poți fi atacat și pus în situații de criză, cum ar fi, ca barbarii să-ți distrugă fermele, totodată să și evoluezi pentru a-i învinge, iar așa te dezvolți cu armamentul și cu alte strategii de apărare. Dinamica și reproiectarea grafică fac din Civlization VI un joc de strategie demn de încercat.

2. Endless Legend

Este imposibil să nu fi auzit de Endless Legend… De ce? Fiindcă a fost unul dintre cele mai bune jocuri din 2014. Astfel, și-a câștigat locul și în topul nostru, datorită a mai multor lucruri. Ce putem spune despre el? Doar cuvinte de laudă! Dacă îl încerci, îți zicem de pe acum că vei avea parte numai de ficțiune, magie și dragoni într-un mod absolut fantastic. Diversificat, splendid, arată aproape intangibil, ca și cum orașul pe care-l dezvolți l-ai ține în propriile tale mâini.

Ce îl face mai notabil este și existența unor facțiuni care luptă pentru dominația asupra lumii apocaliptice. Fiecare facțiune are un set unic de misiuni cu povești proprii care îți vor influența multe dintre deciziile tale deoarece vei gestiona o lume cu adevărat provocatoare.

3. Homeworld: Deserts of Kharak

Deserts of Kharak are o temporalitate stabilită cu mult înainte de evenimentele originale ale lumii Homeworld, dar nu se simte niciodată umbrit de ceea ce urmează să vină. Pe măsură ce începe jocul, civilizația capătă viață pe o planetă deșertă, asediată de fanatici religioși tehnologici avansați, Gaalsien. Principalul personaj, Rachel S’jek se îndepărtează de la bordul transportatorului Kapisi într-o misiune de recuperare a unui artefact din inima deșertului. Tot iadul se prăbușește imediat după lansarea lui Kapisi, în timp ce Gaalsien se aventurează într-o ultimă încercare de a extermina diferitele triburi ale Coaliției de Nord.

4. Total War: Warhammer II

Cu Total War: Warhammer, seria de strategii s-a încumetat să intre într-un punct experimental de fantezie. Distracția veselă a dragonilor și a magiei sunt cauzele popularității sale și a vânzările record, dar dezvoltatorul Creative Assembly nu a uitat cum să facă un bun joc de strategie. Există, de asemenea, și un nou mod multiplayer care permite bătălii free-for-all ce implică mai mult de două echipe, care se potrivește excelent cu originalul Warhammer.

5. XCOM 2

Cu toate că XCOM 2 se plasează pe ultimul loc din topul nostru, el este unul dintre cele mai bune jocuri. Luptele sunt provocatoare și variate, pline de adversari oribili cu abilități delicate, surprinzătoare. Dar cele mai mari schimbări se întâlnesc la nivelul strategic. Vei călători peste tot în lume, infiltra în piețe negre, vei vâna resurse, și vei obține arme din ce în ce mai puternice – este convingător, descarcă-l, nu vei regreta.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.