Considerat a fi o boala de piele, psoriazisul este o afectiune a sistemului imunitar care isi face aparitia, initial, in interiorul organismului. Exista multi factori care influenteaza aparitia acestei maladii, insa cel mai des intalnit este cel reprezentat de factorul genetic. Din cauza mostenirii genetice, aproape 2% din populatia generala este afectata de psoriazis. Exista si alte cauze care provoaca aparitia acestei probleme, mai usor de controlat decat factorul genetic. 

In acelasi timp, indiferent de motivul pentru care apare psoriazisul, trebuie sa stii ca acesta se poate trata cu ajutorul unor metode moderne si bazate pe ingredientele naturale, asa cum sunt variantele de creme psoriazis la care poti sa apelezi. Iata ce trebuie sa stii despre principalele cinci motive pentru aparitia acestei boli si ce ingrediente contin unguentele pe care le poti folosi pentru tratarea efectelor!

Psoriazis si creme psoriazis: 5 motive pentru aparitia bolii

creme psoriazis
creme psoriazis

Psoriazisul este o boala care poate fi usor recunoscuta, ca urmare a simptomelor pe care le prezinta persoanele afectate de ea. Este vorba, in primul rand, despre mancarimile la nivelul pielii. Pielea este uscata si crapata si poate chiar sa sangereze, odata cu agravarea problemei. De asemenea, pot fi observate zone de culoare rosie, care prezinta scuame sidefii. 

Acestea apar pe coate, genunchi, la nivelul scalpului sau pe membre. Totodata, psoriazisul poate determina si ingrosarea unghiilor sau cretarea lor. Dar majoritatea semnalelor se manifesta la nivelul pielii, tocmai de aceea sunt atat de populare solutiile de tratament de tipul cremelor psoriazis. Este important de stiut si care sunt motivele pentru care poate aparea boala. Iata-le pe cele mai importante cinci:

  • Factorul genetic – este principalul motiv pentru care apare psoriazisul. In cele mai multe situatii, persoana care sufera de psoriazis va avea in familie si alte persoane care s-au confruntat sau se confrunta cu aceeasi afectiune;
  • Stresul – unul dintre marii inamici ai oamenilor, in perioada contemporana, stresul determina si aparitia altor afectiuni, precum matreata. El este un factor important pentru aparitia psoriazisului si trebuie sa fie tinut la un nivel cat mai scazut, pentru prevenirea bolilor pielii;
  • Consumul de alcool si tutun – viciile sunt si ele un factor important care determina aparitia acestei afectiuni a pielii. Este important sa se evite consumul acestor substante, ca masura de preventie, dar si ca metoda de tratament;
  • Medicamentele – medicamentele de tipul beta-blocantele, care se utilizeaza pentru tratarea hipertensiunii arteriale, dar si litiumul care se prescrie pentru tulburarile de ordin afectiv, pot provoca aparitia psoriazisului. In situatia in care ajungi sa identifici simptome de psoriazis atunci cand urmezi astfel de tratamente, este recomandat sa consulti medicul specialist care poate sa ajusteze metodele sau dozajul;
  • Alte afectiuni – infectiile virale, amigdalita streptococica sau ranile la nivel cutanat, asa cum sunt insolatiile si intepaturile de insecte, sunt probleme de sanatate care pot sa determine si ele aparitia psoriaziasului. 

In cazul in care ajungi sa te confrunti cu aceasta problema, indiferent de motivul pentru care apare ea, este important sa stii si la ce metode de tratament este recomandat sa apelezi. Medicii dermatologi recomanda utilizarea de creme psoriazis pe baza de extracte naturale de galbenele, patlagina, morcov, licrivitie si germeni de grau. Acestea contribuie la cicatrizarea si regenerarea pielii intr-o maniera rapida si sanatoasa. Acceseaza magazin.TISFarmaceutic.ro si descopera cele mai bune solutii de tratament al psoriazisului, disponibile la preturi excelente!

Distribuie.

Articolele contorizate de acest "autor" sunt de regulă comunicate de presă, anunţuri, şi alte articole guest post ce nu sunt atribuite niciunui autor de pe site-ul geeki.

Lasa un raspuns