NASA, este o agentie responsabila cu programul spatial public al statelor unite ale americii. Aceasta a fost infiintata in 1958 si in decursul timpului diverse speculatii si-au facut aparitia, speculatii ce sustineau faptul ca, in cei aproximativ 60 de ani de activitate agentia super secreta a divulgat omenirii fie informatie falsa, fie pur si simplu, au pastrat o secreta. Asa ca in acest episod va voi prezenta alaturi de Intresting World top 5 secrete ascunse de Nasa, aveti un link catre canalul acestua in descriere!

Pe locul 5 avem inscenarea aterizarii pe luna. Teoriile conspirationale au sustinut ca inregistrarea video a aselinizarii a fost fake. In 2006 Nasa a admis ca nimeni nu mai gasea videoclipul original cu aterizarea din 1969, motiv pentru care a fost demarata o investigatie in masa. Prima dovada posibila ca totul a fost o inscenare este steagul, care in exemplarul de pe internet flutura, ceea ce in conditii normale ar fi imposibil pe luna, unde nu exista atmosfera si drept consecinta nici vant. Cei de la Nasa au raspuns ca miscarea se datora modului in care astronautii manevrau steagul, redand impresia ca flutura. Printre alte dovezi se numara lipsa stelelor din filmare, lipsa urmelor aterizarii navei si alte amanunte la care Nasa totusi a oferit raspunsuri plauzibile.

Pe locul 4 avem rocile spatiale furate. In 2002, un intern de la nasa pe nume Thad Roberts a incercat sa isi impresioneze iubita, si cum altfel isi putea atinge obiectivul daca nu intrand prin efractie alaturi de iubita sa si inca un complice in centrul spatial Johnson unde se aflau in jur de 272 de kg de pietre spatiale. Roberts a incercat sa vanda niste exemplare pe piata neagra la valoarea estimata de 21 de milioane de dolari. Insa dintr-un motiv necunoscut acestia s-au gandit ca ar fi mai interesant ca inainte de a le vinde sa inretina relatii sexuale efectiv deasupra, adica pe pietrele respective. Cei trei au fost arestati, Roberts fiind condamnat la 8 ani de inchisoare. Pietrele au fost contaminate si astfel rocile nu au mai putut fi folosite pentru experimente. Partea buna din toata situatia este faptul ca in inchisoare roberts a avut suficient timp sa creeze o teorie care leaga teoria relativitatii a lui Einstein de mecanica cuantica.

3. Nu toate persoanele care au fost in spatiu s-au intors cu bine. Si nu luam in considerare situatile tragice in care spre exemplu, nava a explodat din cauza defectiunilor tehnice. Programul de astronauti NASA este extrem de dificil. Nu mai mentionam competitia, avand in vedere ca in total 257 de astronauti au facut parte din program de cand a fost initiat. Dupa intoarecerea lui Apollo 11, Buzz Aldrin a reusit cu greu sa se readapteze la mediul si viata obisnuita. A divortat, s-a recasatorit nu pentru multa vreme dupa care casnicia s-a destramat din nou, a suferit de depresie si alcoolism si a fost concediat de la job-ul sau, agent de vanzari la o firma de masini tip Cadilac, dupa 6 luni in care nu a vandut nici o masina. Un alt caz asemanator este Lisa Nowak care a fost arestata pentru tentativa de omor sau Jim irwin care a si-a dedicat ulterior viata, gasirii ãrcii lui Noe.

Pe locul 2 avem utilizarea uleiului de balena. Acest mit a aparut in urma unui episod din America: The story of us difuzata pe history channel, unde se mentiona ca telescopul Hubble functioneaza pe baza acestui ulei. Nasa a adus un raspuns imediat, declarand ca totul este fals. Speculatiile inca sustin ca uleiul de balena a fost folosit la un moment dat pentru explorarea spatiala fiind un elemnt cheie care isi mentine densitatea chiar si sub o presiune mare si nu poate fi inlocuit. Comisia internationala a balenelor a interzis din 1986 vanatoarea acestor mamifere fie ea pentru carne sau ulei. Oricum este sigur faptul ca nivelul cel mai ridicat al consumatiei uleiului de balena a avut loc in anii 1850, cu aproape 100 de ani inainte ca nasa sa fie infiintata.

Pe locul 1 avem viata extraterestra. Poate suna prostesc insa cand vorbim de dovezi ale existentei vietii extraterestre nu ne referim neaparat la entitatile mici si verzi cu capete mari. Ne referim fie la bacterii aflate in spatiul cosmic fie la semnale care vin dinspre univers. In februarie 2003, astronautii din proiectul search for extraterestrrial intelligence sau prescurtat SETI, au folosit un telescop urias pentru a reexamina 200 de sectiuni ale cerului, de unde au fost semnalate unde radio inexplicabile. Semnalul avea origini undeva intre consteliatia pesti si berbec, de unde nu se observa planete sau stele. De asemenea frecventa la care a fost emis, este aceasi cu frecventa la care hidrogenul absoarbe si transmite energie. Tot atat de multe sanse sunt ca semnalul sa provina de la un fenomen natural nedescoperit inca. De exemplu, primul pulsar inregistrat vreodata a fost intalnit in 1967, si fiind ceva nemaivazut, automat astronauntii au presupus ca undele transmise sunt artificiale, asta pana sa descopere ca ceea ce au captat ei a fost o stea mica, ce emite energie sub forma unui flux de particule electromagnetice.

Asa ca, in incheiere, viata extraterestra ramane in continuare o controversa, la fel ca multe alte speculatii legate de activitatea agentiei Nasa. Probabil informatile respective vor continua sa fie ascunse de ochii publicului, cel putin pana omenirea va fi pregatita pentru o eventuala interactiune cu o civilizatie extraterestra.

Acest articol a fost facut de catre ScienceFacts si adaptat de catre Geeki.ro, va rugam sa vizionati si video-ul din inceputul articolului acesta fiind foarte bine explicat cu imagini si parti video intuitive. Daca v-a placut acest articol va rugam sa tineti cont ca va puteti abona la canalul ScienceFacts si chiar dona pe Patreon-ul acestui canal.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.