În timpul liber oamenii caută să se relaxeze făcând exact ceea ce le place. Jocurile reprezintă una dintre pasiunile cele mai des întânite și reprezintă o modalitate de relaxare care se adresează aproape tuturor categoriilor de oameni.

Indiferent de vârstă, acum ai la dispoziție o gamă variată de jocuri, care să te facă să îți petreci timpul liber în cel mai plăcut mod posibil. De la jocurile pe calculator și până la cele de cazino sau pe telefonul mobil, toate își găsesc locul în articolul „Top 9 jocuri în 2020”, unde faci cunoștință cu cele mai bune bune jocuri pe segmentele lor. Strategie, cazino, sport, shooter, poker sunt doar câteva dintre acestea.

DotA, cel mai premiat joc din istoria jocurilor de strategie

Piața jocurilor video avea nevoie de ceva palpitant și totodată interesant. A primit acest lucru la începutul anilor 2000, atunci când a fost lansat Defense of the Ancients. Un joc multiplayer online de luptă în arenă, concentrat pe două echipe de câte cinci jucători. 

Fiecare dintre jucători trebuie să își aleagă un erou, pe care îl controlează în mod independent. Trebuie să îl crească acumulând experiență și bani de aur cu ajutorul cărora cumpără articolul potrivit pentru eroul său. În timpul meciului cele două echipe se vor înfrunta pe hartă. La final câștigă echipa care distruge „Antica” adversarului.

Emulația creată în jurul acestui joc a stârnit interese din partea altor dezvoltatori, iar Valve a reușit să se implice lansând o variantă superioară. DotA 2 este jocul lansat sub egida Valve care a păstrat aceeași temă, dar grafica și motorul pe care jocul a fost construit au fost îmbunătățite. Acestea au atras după sine o serie de competiții spectaculoase, cu premii pe măsură.

În 2019 s-a organizat ediția The International cu cele mai mari premii din istorie. Aproape 35 de milioane de dolari s-au acordat, într-o competiție care a aliniat cele mai bune echipe de DotA 2 din lume. Evenimentul a avut loc la Shanghai (China).

FIFA, cel mai de succes joc de sport

Electronic Arts este o companie lansată în anul 1982, dar adevărata glorie a cunoscut-o odată cu lansarea jocurilor sportive. FIFA a fost primul mare joc video cu succes la nivel global și cel care este cel mai vândut al companiei americane. Prima variantă a jocului a fost lansată în 1994, iar de atunci anual sunt lansate versiuni noi. Versiunea FIFA21 se va lansa in 9 Octombrie 2020.

FIFA 20 s-a vrut unul dintre jocurile superioare, creat pe un motor Frosbite, diferit de ceea ce s-a întâmplat cu versiunile anterioare. A fost așteptat de foarte multe persoane și în decurs de nici măcar o lună a ajuns la 10 milioane de jucători. Cele mai cunoscute echipe de fotbal din lume au acum propriilor lor echipe de eSport, menite să concureze la competițiile de FIFA organizate în întreaga lume.

Counter-Strike: Global Offensive, cel mai jucat shooter al tuturor timpurilor

Probabil că shooter este un termen cunoscut de amatorii de jocuri video. Counter-Strike este unul dntre cele mai de succes astfel de jocuri. Văzut ca un continuator al jocului Half-Life, a reușit prin simplitatea lui să ajunga repede la inima gamerilor din întreaga lume. În prezent rulează sub denumirea Counter-Strike: Global Offensive și este o variantă mult superioară celei anterioare. 

Fiecare jucător are de ales echipa din care vrea să facă parte pe parcursul jocului. El poate să fie parte din echipa de teroriști sau din rândul trupelor anti-tero. Obiectivele sunt diferite în funcție de echipă și de harta pe care se joacă. 

Totul se întâmplă contratimp și la final câștigă cei care îndeplinesc de mai multe ori misiunea pe care echipa o are. Există chiar și competiții cu premii de ordinul milioanelor de dolari, unde echipele participante sunt atent alese ca urmare a unor clasamente mondiale și regionale.

Valorant, jocul cu cea mai mare ascensiune din 2020

Anual sunt lansate jocuri interesante menite să atragă atenția publicului amator de astfel de produse. Valorant este unul dintre ele, el aparținând dezvoltatorului Riot Games și rulează pe un motor Unreal Engine 4. Deși are doar câteva luni de la lansare, a reușit să capteze atenția amatorilor de jocuri shooter, oferind o concurență acerbă pentru Counter-Strike: Global Offensive, dat fiind modul asemănător prin care se desfășoară.

Utilizatorul intră în pielea unui agent și se alătura uneia dintre cele două echipe de câte cinci membri. Tot ce trebuie ei să facă este să-și folosească abilitățile unice și armele cum ar fi Spectru și Odin pentru a putea neutraliza inamicul. Modul standard presupune un meci între cele două echipe, care se desfășoară pe durata a 24 de runde. Prima echipă care ajunge la 13 runde câștigate este declarată învingătoare.

Farmville, cel mai jucat joc de pe FaceBook

Agricultura este un domeniu pe care foarte mulți îl admiră, dar nu îl pot practica. Nu la modul real, dar începând cu anul 2009 pot face asta datorită jocului FarmVille. Acesta simulează ceea ce se întâmplă cu adevărat în agricultură și îți oferă posibilitatea să trăiești o experiență interesantă. Poți să sapi pâmântul, să plantezi și să cultivi exact ceea ce îți dorești pentru ca la final să obții roadele muncii tale.

Încă de la lansarea lui, din anul 2009, a devenit unul dintre cele mai populare jocuri pe care FaceBook le-a pus la dispoziția utilizatorilor platformei. În momentul său de glorie au fost înregistrați aproximativ 84 de milioane de utilizatori activi pe lună.

Burning Hot, cel mai jucat joc ca la aparate

De peste 100 de ani în lume, sloturile video au cucerit domeniul jocurilor de noroc. Cele mai cunoscute jocuri ca la aparate sunt cele cu fructe. Unul dintre acestea este Burning Hot, de la producătorul bulgar EGT. Acțiunea în varianta clasică a jocului se desfășoară pe cinci linii fixe de plată și tot atâtea role, pe care sunt stivuite 15 simboluri.

Ulterior, popularitatea jocului a crescut și au apărut variante ale jocului cu 20, 40 sau 100 linii de plată. Volatilitatea slotului este scăzută-medie, iar RTP-ul 96.45%. Există și funcții speciale specifice jocurilor providerului EGT. Funcția Gamble sau accesul la dublarea ultimului câștig, cât și apariția surprinzătoare a Jackpot Cards, care îți garantează câștigarea unuia dintre cele patru bonusuri existente.

Zynga Poker, jocul numărul 1 în materie de poker

Platforma FaceBook este cea mai mare rețea de socializare din lume. Printre privilegiile pe care le ai având un cont online pe această platformă și numără și accesul la nenumărate jocuri online. Zynga Poker permite utlizatorilor să își arate abilitățile în materie de jocuri cu cărți, jucând Texas Hold em și socilizând în același timp.

Jocul este accesibilit tuturor și îl poți juca alături de prieteni sau de persoane din întreaga lume. Intră în camera principală și de acolo te poți alătura oricărei mese disponibile, poți juca la turnee sau chiar la mese VIP. Cu peste 63 de milioane de urmăritori pe pagina de FaceBook, Zynga Poker este de departe jocul numărul 1 de poker din lume. Îl mai poți juca direct de pe site sau descărca  pe telefonul mobil indiferent de sistemul de operare.

Coin Master, jocul de aventură descărcat cel mai des pe dispozitivele mobile

Unul dintre cele mai noi jocuri din acest top, Coin Master crescut de la un an la altul. În luna octombrie a anului 2019 avea peste 80 de milioane de descărcări. Datorită acestei cifre a devenit încet și sigur unul dintre cele mai populare jocuri destinate utlizatorilor de dispozitive mobile.

Fiind un joc accesibil tot ce trebuie să faci este să îți contruiești propriul tău sat. Pe măsură ce avansezi, construcțiile vor fi mai scumpe, dar sunt deblocate cărți și acumulezi stele. Cert este că trebuie să aduni cât mai multe monede de aur, care te ajută să cumperi cufere și să-ți construiești satul. Până în prezent, jocul a fost descărcat de peste 100 milioane de utilizatori ai unor dispozitive mobile cu sistemul de operare Android.

Candy Crush, cel mai de succes joc disponibil atât cu plată, cât și gratis

Apărut în anul 2012 sub amprenta dezvoltatorului King, Candy Cruch a câștigat foarte repede teren și a devenit unul dintre cele mai populare jocuri. Ușor de jucat, Candy Crush presupune potrivirea a cel puțin trei piese colorate identice și înlocuirea lor cu altele noi. Adunând puncte, urci în nivel și crește gradul de dificultate.

Cu timpul a devenit unul dintre cele mai descărcate jocuri pe telefonul mobil, ceea ce i-a făcut pe creatori să lanseze și alte versiuni. Candy Crush Soda, Candy Crush Saga sau Jelly Saga sunt alte versiuni pe care le poți descărca direct de pe telefonul mobil.

Acum că ai făcut cu cunoștință cu cele mai jucate nouă jocuri din 2020, nu-ți rămâne decât să alegi pe care să îl incerci. 

Distribuie

Scrie ceva...