Tribunalul din Shanghai spune că Bitcoin este proprietate virtuală, deci supus legii proprietății

O instanță chineză recunoaște Bitcoin ca proprietate virtuală, deci este supus drepturilor de proprietate.

Înalta Curte Populară din Shanghai tocmai a publicat un document în care declară că Bitcoin este supus legilor și altor reglementări privind drepturile de proprietate. Această decizie a fost luată într-un proces intentat la o instanță de judecată în octombrie 2020 care implică recuperarea unui împrumut de 1 Bitcoin (BTC). Instanța a recunoscut Bitcoin ca având valoare, deficit și de unică folosință, supus dreptului de proprietate și îndeplinește definiția proprietății virtuale.

VERIFICA CELE MAI BUNE OFERTE BLACK FRIDAY 2024 PE:

Curtea chineză recunoaște Bitcoin drept proprietate virtuală

Potrivit site-ului web Sina, Curtea Populară din Districtul Baoshan din Shanghai a decis în favoarea reclamantului Cheng Mou, solicitând inculpatului Shi Moumou să returneze bitcoinul în cauză. Pârâta nu s-a conformat, dosarul a fost retrimis instanței, care a avut o mediere în mai 2021. Și întrucât inculpatul nu mai este în posesia acestui Bitcoin, cele două părți au convenit ca pârâtul să ofere despăgubiri la o valoare mai mică. decât valoarea Bitcoin la momentul contractării acestui împrumut.

Din păcate, nu a putut fi stabilită nicio valoare pentru acest Bitcoin împrumutat, deoarece tranzacțiile cu Bitcoin sunt interzise în China. Cazul a fost complicat și de limitările de anchetă ale instanței și autorităților, care nu pot face nicio solicitare pe proprietăți virtuale, potrivit mediumului chinez.

China începuse să reprime tranzacțiile cu criptomonede și și-a intensificat eforturile în 2017. Apoi guvernul a deconectat treptat minerii cripto de la rețeaua de energie și a încercat să-i țină departe de piețele cripto. Guvernul pare acum mai concentrat pe „activități financiare ilegale legate de NFT”.

Între timp, China este prima țară din lume care a introdus o monedă digitală a băncii centrale (CBDC). Yuanul digital a cunoscut prima sa utilizare majoră, ca să spunem așa, în ciuda restricțiilor impuse din cauza Covid-19, în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *