Ştiri

Twitter a eliminat definitiv contul lui Donald Trump

Twitter tocmai a confirmat că a suspendat contul personal al președintelui Donald Trump. Accesul său la twitter, dar și afișarea publică a profilului său cu tweet-urile sale vechi, fotografia și informațiile sale despre biografie nu mai sunt accesibile nimănui.

Contul @realDonaldTrump cu 88,7 milioane de adepți, unul dintre cei mai urmăriți din lume și care a fost subiectul principal al comunicării președintelui de ieșire pe toată durata mandatului său, nu va mai fi disponibil.

Suspendarea finală

Alegerea a fost justificată de avertismentele date președintelui de miercuri. Twitter l-a interzis pe Donald Trump din contul său timp de douăsprezece ore, apoi i-a acordat din nou acces. Dar rețeaua socială formulase clar că unele tweets ar trebui șterse.

„În contextul evenimentelor oribile din această săptămână, am precizat miercuri că alte încălcări ale regulilor Twitter ar putea duce la același curs de acțiune” , a spus Twitter, adăugând: „după o revizuire amănunțită a tweet-urilor recente de la @realDonaldTrump și contextul din jurul lor, am suspendat definitiv contul din cauza riscului de incitare la violență ” .

Facebook, la rândul său, a blocat mai întâi contul președintelui pentru o perioadă de 24 de ore înainte de a lua decizia unei perioade de „cel puțin două săptămâni”. Într-o declarație, purtătorul de cuvânt Guy Rosen a spus: „Aceasta este o situație de urgență și luăm măsuri adecvate de urgență, inclusiv eliminarea videoclipului președintelui Trump”.

Pe Twitter, Donald Trump a postat pe Twitter de peste 56.000 de ori de la crearea contului său. În restul mandatului său, el va fi în continuare în măsură să furnizeze informații pe platformă prin contul oficial al președinției SUA @potus, un cont pe care președintele l-a folosit doar pentru a retweetează mesaje din contul său personal.

Pe 20 ianuarie, când va fi inaugurat Joe Biden, contul va fi resetat din punct de vedere al tweet-urilor și al abonaților. În acel moment, Donald Trump nu va mai fi pe Twitter.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button