Twitter interzice videoclipurile private și fotografiile partajate fără consimțământ

Twitter strânge șurubul când vine vorba de utilizarea datelor personale. Tocmai și-a extins politica privind datele private la „ privat media ”, adică imagini sau videoclipuri produse într-un cadru privat și care sunt partajate pe rețeaua de socializare fără acordul celor care se află acolo.

Politica actuală de confidențialitate a Twitter interzice utilizatorilor să posteze informații private ale altor persoane, cum ar fi numere de telefon, adrese de e-mail sau ID-uri de utilizator. De asemenea, este interzisă amenințarea cu expunerea unor astfel de informații private .

VERIFICA CELE MAI BUNE OFERTE BLACK FRIDAY 2024 PE:

Twitter extinde această politică la toate fotografiile sau videoclipurile private, adică nu sunt produse într-un cadru public. Într-adevăr, împărtășirea acestora fără consimțământul celor care apar acolo„ poate încălca intimitatea unei persoane și poate duce la vătămări emoționale sau fizice ”. Această politică de protecție vizează în special „ femeile, activiștii și dizidenții politici, precum și membrii comunităților minoritare ” .

Imaginile și videoclipurile publice vor rămâne pe Twitter, altele vor fi șterse

Dacă imaginea sau videoclipul ofensator este disponibil public, de exemplu pentru că provine din mass-media mainstream (ziare, canale TV, site-uri de știri online), va rămâne online. Acesta va fi și cazul în cazul în care postarea media distribuita sau textul însoțitor „ adaugă valoare discursului public, este partajat în interes public sau este relevant pentru comunitate ” , precizează Twitter.

Dar, în toate celelalte cazuri, aceste postari media vor fi șterse la cererea persoanelor care nu și-au dat acordul ca imaginea sau videoclipul lor privat să fie distribuit. Twitter va investiga dacă este necesar pentru a „ decide dacă permite sau nu să rămână imagini și videoclipuri pe serviciu ” , se spune în postarea de blog. Pentru a-și proteja utilizatorii și a lupta împotriva știrilor false, Twitter testează și o funcție de raportare a „tweiturilor înșelătoare” în Statele Unite, Coreea de Sud și Australia.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *