Twitter: Un hacker a spart conturi importante si a postat un mesaj scam

Twitter
Twitter

Conturile de Twitter ale marilor companii și persoane fizice au fost compromise într-unul dintre cele mai răspândite și mai confuze trucuri pe care platforma le-a văzut vreodată, toate în folosul promovării unui scam bitcoin care pare ca a dat roade, creatorii acestui scam au castigat multi bani.

Nu știm cum s-a întâmplat atacul și nici măcar în ce măsură sistemele proprii de Twitter ar fi putut fi compromise – dar în urma atacturilor de conturi fără precedent, inclusiv președintele Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, Kanye West, Michael Bloomberg și Apple au postat fara sa vrea mesaje scam.

Twitter spune că nu va restabili accesul proprietarilor „până când nu suntem siguri că putem face acest lucru în siguranță”.

Miercuri seara, compania a dezvăluit că propriile instrumente interne ale angajaților au fost compromise și utilizate în atac, ceea ce poate explica de ce chiar și conturile care pretindeau că au autentificare în doi factori încă încearcă să păcălească adepții cu un scam bitcoin.

Citeste si:  Huawei P40 si P40 Pro ar putea avea dual sim 5G

Se pare că preluările contului s-au oprit, dar noile tweeturi înșelătorie au fost postate în conturile verificate în mod regulat, începând cu puțin timp după ora 16:00 ET și au durat mai mult de două ore. Twitter a recunoscut situația după mai bine de o oră de la inceperea atacului, scriind pe contul său de asistență la ora 17:45 ET, „Suntem conștienți de un incident de securitate care afectează conturile pe Twitter. Cercetăm și luăm măsuri pentru remedierea acesteia. Vom actualiza pe toată lumea în curând. ”

Compania a luat măsura fără precedent prin blocarea conturilor verificate începând de la ora 18:00 ET. Aceasta ar părea să fie prima dată când Twitter a făcut acest lucru în istoria companiei. Twitter și-a actualizat poziția cu privire la limitarea tweeturilor la ora 19:18 ET, scriind: „Continuăm să limităm capacitatea de a Tweet, să resetăm parola și alte funcționalități ale contului în timp ce analizăm acest lucru. Mulțumesc pentru răbdarea dvs. ” La 8:41 PM ET, Twitter a spus că „cele mai multe” conturi verificate ar trebui să poată să tweeteze, adăugând: „Pe măsură ce continuăm să lucrăm la o rezolvare, această funcționalitate poate să vină și să plece”.

Citeste si:  Cum să alegi cel mai bun laptop pentru gaming

Se pare că unii oameni au căzut in capcana și au trimis bani la adresa BTC asociată, deoarece înregistrările tranzacțiilor sunt publice datorită naturii criptocurrency-ului bazat pe blockchain. Până în prezent, escrocherul a acumulat aproape 120.000 de dolari, deși se pare că proprietarul contului trimite într-adevăr bani înapoi, deoarece soldul final zilnic a fluctuat în sus și în jos pe tot parcursul după-amiezii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
cum sa recuperati datele de pe un hard disk

Cum să recuperați datele de pe un hard disk

Articolul următor
Cele mai bune telefoane

Cele mai bune telefoane 2020 - Cel mai bun telefon

Postări Asemănatoare
Total
1
Share