Un asteroid gigantic va trece „aproape” de Pamant in aprilie, spune NASA
Un asteroid gigantic va trece „aproape” de Pamant in aprilie, spune NASA

Un asteroid care poate avea diametrul de până la 4 km va trece aproape de Pământ în aprilie, luna viitoare viitoare, o veste care a lăsat chiar unii oameni într-o panică, mai ales în perioadele de reținere din cauza pandemiei Coronavirus. Dar nu există niciun motiv să vă faceți griji pentru o coliziune, potrivit NASA.

Corpul celest, a cărui dimensiune poate fi echivalentă cu jumătate din Muntele Everest, conform estimărilor, va atinge o distanță de 6,2 milioane km față de planeta noastră, care este considerat relativ aproape de oamenii de știință și corespunde de 16 ori distanța. între Pământ și Lună.

Numit 52768 (1998 IR2), asteroidul uriaș va avea apropierea maximă de planeta noastră pe 29 aprilie, când va trece „aproape” de aici călătorind cu o viteză de 31 de milioane de km / h, cu șanse foarte mici de coliziune, potrivit agenției spațiale americane.

17184708049391

Deși are un diametru între 1 km și 4 km și este clasificat drept potențial periculos datorită apropierii de orbita Pământului, asteroidul IR2 1998 nu se află pe lista posibilelor evenimente de impact ale NASA.

Stiri false!

Un articol publicat recent de ziarul englez Daily Express sugerând că a existat un avertisment NASA cu privire la posibilitatea ca această rocă spațială să se ciocnească cu Pământul a fost suficientă pentru a genera frică în multe persoane.

Pentru a nega publicația, NASA a folosit profilul său oficial de Twitter pentru a afirma că nu există niciun avertisment cu privire la riscurile cauzate de asteroid. De asemenea, agenția a subliniat că are o listă publică a tuturor asteroizilor care trec aproape de Pământ, accesibilă oricui, pe site-ul https://cneos.jpl.nasa.gov/ca/.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.