Utilizatorii de Android au descoperit o poză care îți poate bloca telefonul

Cine ar fi crezut că o banală poză de fundal pentru telefon poate cauza probleme? Ei bine, mai mulți utilizatori de Android au descoperit un wallpaper care, o dată setat, aduce telefonul în starea numită “soft-brick”.

“Soft-bricking-ul” este acel moment când un smartphone suferă probleme serioase legate de software, astfel încât devine inutilizabil. Singura modalitate prin care îi poate fi restaurată starea de funcționare este prin factory-reset sau instalarea unei copii de rezervă.

Conform utilizatorului de Twitter, Ice Universe, dacă fotografia respectivă este folosită ca wallpaper, telefonul se va strica numaidecât. Chiar dacă sistemul va încerca să se restarteze, nu va putea și va intra într-un ciclu interminabil de stingere și aprindere a ecranului.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru, nu este cunoscut. Cu toate astea, unii utilizatori au speculat că totul are de-a face cu profilul de culori pe care îl utilizează imaginea. Există o probabilitate ca ea să fie ieșită din limitele pe care le poate suporta sistemul de operare Android.

Tot pe Twitter, 9to5Google și developerul Android Dylan Roussel susțin că problema are de-a face cu versiunea 10 a acestuia și că nu a funcționat în cadrul dispozitivelor cu Android 11.

Din punct de vedere tehnic, Android încearcă să afișeze spațiul de culori sRGB, în timp ce imaginea prblematică utilizează RGB. Prin urmare, datorită faptului că sistemul de operare nu convertește aceste două spații de culoare între ele, imaginea face ca smartphone-urile să se crashuiască, în timp ce telefoanele cu Android 11 convertesc iar dispozitviele nu sunt afectate.

Potrivit informațiilor care circulă pe internet, Google, Samsung, OnePlus, Nokia și Xiaomi sunt brandurile afectate.

Utilizatorul Ice Univers afirmă că Samsung a primit feedback-ul din urma acestei erori în luna Mai și că va oferi o actualizare pentru a remedia situația.

Bug-urile nu țin numai de imagini; recent, un text a făcut cu iPhone-urile care rulau iOS13 să fie afectate în același mod. Din această cauză, trebuie acordată o deosebită atenție asupra conținutului pe care-l primim, fiindcă putem deveni victimă în orice moment.

Distribuie
Marian Mărian

Marian Mărian

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *