Volkswagen a prezentat primul său vehicul zburător!

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
2 Min
Volkswagen a prezentat primul său vehicul zburător!

Volkswagen dezvăluie primul prototip de vehicul zburător electric cu decolare și aterizare verticală (eVTOL) pentru a face noi pași în mobilitatea individuală

Grupul Volkswagen a dezvăluit primul prototip electric de avion de pasageri cu decolare și aterizare verticală (eVTOL) pentru a face noi pași către o mobilitate individuală complet electrică și durabilă în China. Astfel, compania a primit primul fruct al studiilor de vehicule zburătoare lansate în China în 2020.

Volkswagen intenționează să înceapă primele zboruri până la sfârșitul anului 2023

Volkswagen a prezentat primul său vehicul zburător!

Dorind să ofere soluții de mobilitate de ultimă generație, Volkswagen a prezentat primul său prototip, V.MO, după o cercetare și dezvoltare intensivă. Introducerea acestui prim prototip a fost vopsită în negru și auriu pentru a marca anul tigrului în China. Vehiculul zburător a fost numit și „Tigrul Zburător”.

Conceptul prototip îmbrățișează soluțiile existente de conducere autonomă și tehnologia bateriei pentru o mobilitate fără emisii. Modelul de 10,6 m lungime și 11,2 m de anvergură folosește opt rotoare pentru decolare verticală și două elice pentru zborul orizontal.

Volkswagen va efectua mai multe teste de zbor la sfârșitul acestui an pentru a optimiza conceptul, iar un prototip îmbunătățit va fi supus altor zboruri de testare până la sfârșitul verii 2023. Modelul de vehicul zburător al Volkswagen este conceput pentru a transporta patru pasageri și bunurile acestora. Raza de acțiune a vehiculului zburător electric este de așteptat să fie de aproximativ 200 km.

Volkswagen a prezentat primul său vehicul zburător!

Noul vehicul zburător al Volkswagen este gata să joace un rol important în viitorul transportului urban și interurban în megaorașele aglomerate ale Chinei. În faza inițială a utilizării sale comerciale, pare probabil ca V.MO să fie oferit ca produs premium în serviciile VIP de transport aerian pentru clienții bogați chinezi.

Aeronavele eVTOL vor putea transporta pasageri între două puncte mai rapid și mai eficient decât vehiculele de transport terestru convenționale existente. Dacă acest proiect va continua să se dezvolte, Volkswagen Group se va adresa autorităților în viitor pentru a putea zbura în China.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat:
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.